Hlavný popis produktu
100 % pasterizovaná šťava z bazy čiernej s prídavkom vitamínu C.
Šťava vyrobená zo starostlivo vybraných plodov bazy čiernej tej najvyššej kvality. Šetrná pasterizácia zachováva všetky jej vlastnosti ako aj chuť čerstvo vytlačenej šťavy.
Obsah: 500 ml
Zloženie a charakteristické látky s výživovým a/alebo fyziologickým účinkom na odporúčanú dennú dávku 50 ml:
šťava z plodov čiernej bazy (Sambucus nigra L.), kyselina L-askorbová ( vitamín C ) 120 mg t.j. 150 % NRV* (*NRV = referenčná výživová hodnota)
Skladovanie:
Skladujte v suchu pri teplote do 25 ˚C a chráňte pred priamym slnečným žiarením a mrazom. Po otvorení uchovávajte v chladničke v pôvodnom obale do spotrebovania obsahu, maximálne 20 dní. Pred použitím pretrepať.
Vzhľadom na obsah prírodných zložiek – farba, vôňa a chuť jednotlivých šarží sa môžu odlišovať. Môže sa vytvoriť prirodzená usadenina. Nemá to žiadny vplyv na kvalitu a účinok produktu.
Odporúčaná denná dávka výživového doplnku:
2 x denne 25 ml ( cca 5 čajových lyžíc ), pol hodiny pred jedlom
Upozornenie:
Nevhodné pre deti, tehotné a dojčiace ženy. Ustanovená odporúčaná denná dávka sa nesmie presiahnuť. Výživové doplnky sa nesmú používať ako náhrada rozmanitej stravy. Výživové doplnky sa musia uskladňovať mimo dosahu malých detí.
Výživové údaje na 100 ml:
Energia 115 kJ ( 28 kcal ), Tuky 0 g, z toho nasýtené mastné kyseliny 0 g, Sacharidy 5 g, z toho cukry 5 g , Bielkoviny 0,3 g, Soľ 0,003 g.
Baza čierna (Sambucus nigra) prispieva k správnej funkcii imunitního systému.
Využíva sa taktiež pri kontrole telesnej hmotnosti, vylučovaní vody z organizmu, čistení – vylučovaní, prispieva k normálnej funkcii dýchacieho systému, správnej hladine glukózy v krvi, ako antioxidant.
Vitamín C (kyselina L-askorbová) prispieva k normálnej tvorbe kolagénu a k správnej funkcii krvných ciev, kostí, chrupaviek, ďasien, pokožky, zubov.
Vitamín C prispieva k správnej látkovej premene dôležitej pre tvorbu energie, k správnemu fungovaniu nervového a imunitného systému, k správnej funkcii psychiky.
Vitamín C prispieva k ochrane buniek pred oxidačným stresom, k zníženiu vyčerpania a únavy, k regenerácii redukovanej formy vitamínu E a zvyšuje vstrebávanie železa.