Hlavný popis produktu
VEGAN Biela čokoláda s moringou a lieskovými orieškami
Vegan biela čokoláda s moringou a lieskovými orieškami sladená fínskym brezovým cukrom - xylitolom 75 g
Prečo sme sa rozhodli sladiť naše čokolády xylitolom:
- je to prírodné sladidlo
- počet kalórií má o 40 % nižší ako biely cukor
- má nízky glykemický index (GI 7)
- obmedzuje tvorbu zubného kazu
- v ústach vytvára príjemný chladivý pocit
ZLOŽENIE:
KAKAOVÉ MASLO, XYLITOL, SUŠENÝ RYŽOVÝ SIRUP, TAPIOKOVÝ ŠKROB, LIESKOVÉ ORIEŠKY (MIN. 5 %), MORINGA (MIN. 3 %), STRÚHANÝ KOKOS, EMULGÁTOR: SLNEČNICOVÝ LECITÍN. OBSAH KAKAOVEJ ZLOŽKY V ČOKOLÁDE MIN. 40 %. OBSAHUJE ORECHY. ALERGÉNY: SÚ ZVÝRAZNENÉ V ZLOŽENÍ.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 g:
Energetická hodnota / Energia 2 300 kJ / 550 kcal
Tuky 45 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 27 g
Sacharidy 47 g
z toho cukry 3,7 g
Bielkoviny 1,3 g
Soľ 0,04 g
Vyrobená na Slovensku metódou BEAN TO BAR od kakaových bôbov až po tabuľku čokolády
- nerafinované kakaové maslo so zachovanými všetkými pôvodnými výživovými vlastnosťami
- moringa znižuje hladinu cholesterolu a cukru v krvi
- obsahuje značné množstvo antioxidantov, vitamínov a minerálnych látok
- xylitol v ústach vytvára príjemný chladivý pocit
Moringa je jedna z najvýživnejších rastlín aké boli kedy objavené. Preto sa často označuje ako superpotravina.
Ide o strom, ktorého pôvod je v Himalájach a pestuje sa na obrovských plantážach napríklad v Južnej Amerike . Rastlinu možno svojim výzorom prirovnať k obľúbenému Matcha čaju, no svojimi vlastnosťami ho v mnohom predčí. To, čo je z nej najcennejšie sú malé zelené listy.
Moringa obsahuje skutočne vysoké hodnoty minerálov a vitamínov v porovnaní s inými potravinami:
- 25x viac železa ako špenát
- 17x viac vápnika ako mlieko
- 7x viac vitamínu C ako pomaranč
Najdôležitejšie zložky moringy a ich účinok:
- esenciálne aminokyseliny: chránia pred voľnými radikálmi
- vitamín C: na posilnenie imunitného systému
- vitamín A: dôležitý pre zrak
- vápnik: nevyhnutný pre zdravé kosti a zuby
- horčík: regulácia vysokého krvného tlaku
- draslík: zabezpečuje správnu funkciu nervov a svalov
- železo: dôležité pri zásobovaní buniek kyslíkom
- zinok: v organizme pôsobí protizápalovo
- omega-3 mastné kyseliny: esenciálne aminokyseliny, nevyhnutné pre správne fungovanie organizmu, ktoré si telo nevie vytvárať, preto ich musí prijímať v strave. Prospešné pre zdravé srdce
- zeatín: zohráva dôležitú úlohu pri využití a vstrebávaní dôležitých látok (vitamíny, minerálne látky, aminokyseliny)