Hlavný popis produktu
Sardinky vo vlastnej šťave - obsahujú 21,7 g bielkovín v 100 g a majú nízky obsah tukov
Sardinky vo vlastnej šťave obsahujú v 100 g celkove 21,7 g kvalitných bielkovín, ktoré prispievajú k ochrane a rastu svalovej hmoty. V rovnakej porcii majú len 2,2 g tukov, pričom ide prevažne o zdravé tuky, medzi ktoré patria napríklad omega-3 mastné kyseliny. Sú preto veľmi populárne medzi športovcami a ľuďmi, ktorí sa snažia schudnúť.
Podľa všeobecných odporúčaní by mal človek zjesť 2-3 porcie rýb každý týždeň. Obsahujú totiž dôležité omega-3 mastné kyseliny a ďalšie pre telo nenahraditeľné látky. Pravidelná konzumácia rýb, ako sú napríklad spomínané sardinky, je prospešná v mnohých smeroch. Pravidelne ich preto zaraďujú tiež ľudia, ktorí sa usilujú o vyvážený jedálniček.
Vďaka praktickému baleniu si ich môžete vziať na cesty, a tak mať vždy poruke rýchly zdroj bielkovín. Výborne chutia s chrumkavým pečivom, za chvíľu z nich vykúzlite napríklad aj lahodnú nátierku. Okrem toho sa perfektne hodia do cestovinových šalátov či rybích karbonátok. Pochádzajú z pobrežia Maroka, kde má ich lov dlhoročnú tradíciu.
Sardinky vo vlastnej šťave a ich výhody
- sú kvalitným zdrojom bielkovín
- v 100 g obsahujú 21,7 g bielkovín a 2,2 g tukov
- majú praktické balenie
- pochádzajú z Maroka
- hmotnosť pevného podielu je 90 g
- sú ideálne na cesty
- hodia sa do nátierok, šalátov alebo karbonátok
Zloženie
Sardinky (Sardina pilchardus) 72 %, voda 27 %, soľ.
Tabuľka nutričných hodnôt
Nutričné hodnoty | 100 g ** | *RI |
---|---|---|
Energetická hodnota | 462 kJ/ 109 kcal | 5,5 % |
Tuky | 2,2 g | 3,1 % |
z toho nasýtené tuky | 0,9 g | 4,5 % |
Sacharidy | 0,7 g | 0,3 % |
z toho cukry | 0,1 g | 0,1 % |
Bielkoviny | 21,7 g | 43,4 % |
Soľ | 0,64 g | 10,7 % |
* Referenčná hodnota príjmu priemernej dospelej osoby (8400 kJ/ 2000 kcal).
** Pevný podiel
Upozornenie
Uchovávajte na suchom a chladnom mieste. Chráňte pred priamym slnečným žiarením. Po otvorení spotrebujte najlepšie v ten istý deň alebo uchovávajte v uzavretom obale v chladničke maximálne 48 hodín.
Alergény: Alergény sú v zložení vyznačené tučným písmom.