Hlavný popis produktu
Tento proteín má vysoký obsah bielkovín- až 86%, BCAA, glutamínu a arginínu. Zdrojom na výrobu sójových proteínov sú sójové bôby, z ktorých sa rozomieľaním vytvára múka. Táto múka je však stále bohatá na tuky a sacharidy spolu s proteínmi, preto sa z nich pomocou koncentrácie a následne špeciálnych techník izolujú práve len proteíny. Stupeň izolácie proteínov a použitá technika predurčujú proteín na ďalšie použitie. Pri výrobe sa používa lúhovanie sóje, vďaka čomu sa z neho odstraňujú sacharidy a zvyšuje sa pomer glutamínu a arginínu. Je vhodný pre vegetariánov alebo tých, ktorí jednoducho nechcú v rámci naberania svalovej hmoty prijímať výrobky živočíšneho pôvodu. Ideálne použitie sójového proteínu je v nízko kalorických redukčných diétach – vďaka takmer nulovému obsahu tukov a sacharidov.