Hlavný popis produktu
Maselný tuk Ghí nájde uplatnenie v studenej aj teplej kuchyni. Vďaka vysokému dymovému bodu je vhodným variantom tuku na vyprážanie a pečenie. Prepustené maslo Ghí je cenené predovšetkým preto, že má vyšší dymový bod a pri smažení sa tak nevytváranie nestráviteľnej toxickej látky, ako u tukov s nižším dymovým bodom. Je prirodzene bezlepkové.
Upozornenie:
Ghí môže byť oproti maslu skladované najmenej šesť mesiacov bez chladenia. Prípadná zmena konzistencie nie je na závadu, pri znížení teploty skladovania produkt tuhne.
Zloženie: 100% maslový tuk
Výživové údaje ve 100 g:
Energetická hodnota 3693 kJ (898 kcal)
Tuky 99,8 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny 62 g
Sacharidy <0,1 g
- z toho cukry <0,1 g
Bielkoviny <0,1 g
Soľ 0 g