Hlavný popis produktu
Je nutrične veľmi bohatá.
Obsahuje veľké množstvo minerálov, vitamínov, je zdrojom bielkovín i vlákniny.
Má v sebe vysoký obsah nenasýtených mastných kyselín.
Je nabitá množstvom antioxidantov aj flavonoidov.
Z minerálnych látok doplní najme železo, vápnik, zinok a horčík.
Obsahuje vitamíny E a D, riboflavín a tiamín.
Červená ryža je veľmi dobre stráviteľná a nespôsobuje plynatosť, naopak výrazne zlepšuje proces trávenia.
Má nízky glykemický index a je vhodná aj pre diabetikov.
Rovnako napomáha znižovať vysoký krvný tlak i hladinu cholesterolu.
Vďaka obsahu cenných minerálov podporuje dobrý stav kostí, zubov, nechtov, pokožky a vlasov. Predstavuje prevenciu pred artritídou aj osteroporózou.
Červená ryža má dokonca schopnosť regulovať obsah vody v organizme.
Vo všeobecnosti je vhodné variť ju v pomere 1:2. Čiže jeden diel obilniny je potrebné zaliať približne dvomi dielmi vody. Použitie je také ako použitie klasickej ryže, hodí sa ako príloha, oživí i klasické rizoto, je ideálna aj do sladkých pokrmov. Varí sa dlhšie ako klasická ryža, okolo 45 minút, kým dostatočne nezmäkne. Po uvarení je však príjemne chrumkavá.
Racionálna strava je základom zdravého životného štýlu a redukčných diét. Kvalitné potraviny dokážu zásadne podporiť imunitný systém.
Môže obsahovať glutén, zeler, horčica, sezam. Skladujte v suchu, chráňte pred priamym slnečným žiarením.