Konsumácia okurky so šlupkou a jej vplyv na hladinu INR

Otázka z 6. 3. 2025 1 minúta na prečítanie
Anonymná otázka
Dobrý den.Je možné jíst salatovou okurku i se šlupkou aniž by po jejim většího množství konzumace během tydne došlo poté v dalsim týdnu ke zvýšení hladiny INR ?Děkuji předem za Vaši informaci.Pohodový den
PharmDr. Veronika Kiabová
Na otázku odpovedá
PharmDr. Veronika Kiabová

Dobrý deň, 

ďakujeme za Vašu otázku.

Uhorka má maximálne 15 µg vitamínu K1 na 100g . Dávka vitamínu K1, ktorá môže ovplyvniť hladinu INR, sa zvyčajne pohybuje v rozmedzí 100 až 200 µg denne. Patrí medzi zeleninu s nižšou mierou ovplyvnenia hladiny vitamínu K1, vo väčších množstvách však môže byť do istej miery riziková. Žiaľ v našej kompetencii nie je jednoznačne zhodnotiť výsledné ovplyvnenie hladín INR. Pretov prípade obáv konzultujte aj prípadné zloženie stravy s ošetrujúcim lekárom, aby ste predišli nežiaducim zmenám v hladine INR.

Prajem pekný zvyšok dňa.

S pozdravom
PharmDr. Veronika Kiabová

Najnovšie otázky v poradni

Upozornenie