Hlavný popis produktu
Špalda je prastará obilnina, ktorá nebola šľachtená, takže si zachovala obrovské množstvo cenných látok! Špalda ukrýva veľké množstvo horčíka a vitamínov skupiny B, vrátane vitamínu B17, u ktorého bolo preukázané preventívne pôsobenie proti nádorovému bujneniu.
Špaldovú kašu môžeme použiť na zahustenie omáčok a polievok, hodí sa aj ako spojivo pri výrobe fašírok a sekanej. Prídavok 2 - 3 váhových percent do múky spôsobí pri príprave kysnutého cesta lepšiu schopnosť viazať vodu, čo prinesie predĺženie trvanlivosti a vyššiu vláčnosť cesta.
Kaša dodá nášmu telu potrebné živiny svojimi vyváženými nutričnými hodnotami.
Kašu môžete ochutiť čerstvým ovocím, orieškami, sirupom, orieškovým krémom alebo čímkoľvek, čo máte radi :-) Poprípade si kašu môžete pripraviť naslano, tým že pridáte bylinky alebo napríklad cesnak."