Hlavný popis produktu
Čajovina obsahuje horčiny, silice, triesloviny a flavonoidy. Podporuje tvorbu a vylučovanie žlče. Tlmí zvýšené fermentačné pochody v črevách a má antibakteriálne účinky. Užíva sa pri chorobách žlčníka a žlčových ciest. Ak lekár neurčí inak, môže sa používať ako súčasť pečeňovej a žlčníkovej diéty.
Môže sa používať u dospelých, mladistvých a detí od 12 rokov.
Spôsob použitia
Dávkovanie a dávkovacie schémy
Čaj sa odporúča piť 3x denne.
Spôsob použitia
Polievková lyžica čajoviny sa zaleje šálkou (¼ l) vriacej vody a scedí sa po 5 - 10 minútach vylúhovania v prikrytej nádobe.
Čaj sa nesmie variť. Pripravuje sa vždy čerstvý, bezprostredne pred použitím.
Čaj sa pije 3x denne pol hodiny pred jedlom, teplý a po dúškoch.
Upozornenie
Použitie čajoviny počas tehotenstva a dojčenia v odporúčanom dávkovaní a indikáciách nie je kontraindikované.
Čajovina sa nesmie použiť ťažkom poškodení pečene.
Uchovávať na suchom mieste pri teplote do 25 °C v pôvodnom obale, chrániť pred svetlom.
Účinné látky
boldovník vonný - list (Boldo folium), rumanček kamilkový - kvet (Matricariae flos), mäta pieporná - vňať (Menthae piperitae herba), púpava lekárska - koreň s vňaťou (Taraxaci radix cum herba), repík lekársky - vňať (Agrimoniae herba), jablčník obyčajný - vňať (Marrubii herba), krušina jelšová - kôra (Frangulae cortex)