Hlavný popis produktu
Čajovina na poruchy tráviacej sústavy. Zmes rastlinných liečiv, ktoré podporujú chuť k jedlu, tráveniu, tvorbe a vylučovaniu žlče, obmedzujú nadúvanie, mierne uvoľňujú kŕče a pôsobia protizápalovo.
Spôsob použitia
Dávkovanie a dávkovacie schémy
Čaj sa odporúča piť 2-3x denne.
Spôsob použitia
Polievková lyžica čajoviny (5 g) sa zaleje šálkou (1/4 l) vriacej vody a scedí sa po 15 minútach vylúhovania v prikrytej nádobe.
Čaj sa nesmie variť. Pije sa teplý, ½ hodiny pred jedlom. Pripravuje sa vždy čerstvý, bezprostredne pred použitím.
Upozornenie
Tehotné a dojčiace ženy môžu užívať čajovinu len so súhlasom lekára.
U zvlášť citlivých osôb môže vyvolať alergickú kožnú reakciu. V týchto prípadoch sa odporúča vyvarovať zdrojom UV žiarenia (slnko, solárium).
Uchovávať na suchom a tmavom mieste pri teplote do 25 °C v pôvodnom obale a chrániť pred svetlom.
Ďalšie osobitné upozornenia sú uvedené v SPC (časť 4.4).
Účinné látky
rumanček kamilkový - kvet (Matricariae flos), archangelika - koreň (Angelicae radix), puškvorec - koreň (Calami radix), ľubovník bodkovaný - vňať (Hyperici herba), mäta pieporná - vňať (Menthae piperitae herba), fenikel obyčajný - plod (Foeniculi fructus), ostružina černicová (černica) - list (Rubi fruticosi folium), repík lekársky - vňať (Agrimoniae herba), zemežlč - vňať (Centaurii herba)