Hlavný popis produktu
Čajovina pre diabetikov.
Priaznivo ovplyvňuje zvýšenú hladinu cukru, pôsobí močopudne, antisepticky (protibakteriálne) a mierne spazmolyticky. U diabetikov nahradzuje čierny čaj a je vhodný ako súčasť diéty.
Spôsob použitia
Dávkovanie a dávkovacie schémy
Čaj sa odporúča piť teplý 3x denne.
Spôsob použitia
Vrecko sa zaleje šálkou (1/4 l) vriacej vody a vylúhuje sa v prikrytej nádobe 15 minút. Čaj sa nesmie variť.
Pripravuje sa vždy čerstvý, bezprostredne pred použitím.
Upozornenie
Čajovina obsahuje šalviovú vňať, ktorá sa neodporúča používať počas tehotenstva a dojčenia.
Uchovávať na suchom a tmavom mieste pri teplote do 25°C v pôvodnom obale. Chrániť pred svetlom.
Ďalšie osobitné upozornenia sú uvedené v SPC (časť 4.4).
Účinné látky
sladkovka hladkoplodá (sladké drievko) - koreň (Liquiritiae radix), fenikel obyčajný - plod (Foeniculi fructus), ostružina černicová (černica) - list (Rubi fruticosi folium), púpava lekárska - koreň s vňaťou (Taraxaci radix cum herba), stavikrv vtáčí - vňať (Polygoni avicularis herba), čučoriedka obyčajná - vňať (Myrtilli herba), šalvia lekárska - vňať (Salviae herba), fazuľa - plod bez semien (Phaseoli fructus sine semine), jastrabina lekárska - vňať (Galegae herba), lopúch väčší - koreň (Bardanae radix)