Káva Zlaté Zrnko – Rómeo 1000g zrnková

Káva Rómeo je stredne pražená zmes 85% arabík a 15% robusty, vyváženej horkej chuti, s tónmi kakaa, mandľového koláča a marcipánu.

25,90

O produkte: Káva Zlaté Zrnko – Rómeo 1000g zrnková

a2f73b9c-397c-4e1b-8672-41a606a02b70

Hlavný popis produktu

Káva Rómeo je stredne pražená zmes 85% arabík a 15% robusty, vyváženej horkej chuti, s tónmi kakaa, mandľového koláča a marcipánu.

Ocenenia: Víťaz 1 hviezdy na Great Taste Awards 2018 v kategórii espresso. Víťaz bronzovej medaily na International Taste Awards 2020 v kategórii espresso.

Pôvod: Káva Rómeo je zmes 6 až 7 káv s pôvodom, 85% arabika a 15% robusta. Pôvod hlavnej zložky: Brazília. Každá zmes Zlaté Zrnko je výsledným súzvukom chutí káv z ktorých je zložená a je namiešaná podľa chutí ľudí. Zmesi Zlaté Zrnko miešajú talianskí odborníci v laboratóriách priamo v prístave. Miešajú sa z rôznych zdrojov tak, aby každý mesiac, každý rok mali rovnakú výslednú chuť.

Praženie: stupeň 4 (1 – veľmi svetlé, 2 – svetlé, 3 svetlé/stredné, 4 – stredné, 5 – stredné, 6 – stredné/tmavé, 7 – tmavé, 8 – veľmi tmavé), krivka praženia na espresso, viac informácií o pražení

Kofeín: 89mg (V šálke espressa pripravenej z 9g kávy pri tlaku 9bar, 30ml nápoja extrahovaného 25s. Viac informácií o meraniach na stránke Kofeín.)

Použitie: espresso, moka

Mletie: stredné / stredne tvrdé zrno

Naša skúsenosť: Káva Zlaté Zrnko – Rómeo patrí k našim zaujímavým kávovým zmesiam a zároveň je veľmi univerzálnou zmesou aj na alternatívne prípravy kávy. Je stredne-vyššou klasikou talianskeho espressa a má pestré spektrum chutí s veľmi jemným náznakom acidity.

Recept na filtrovanú kávu: Teplota vody: 90 °C, Pomer použitej kávy a nápoja: 1:15 (20g kávy, 300ml vody), Ideálna dĺžka prípravy: 3:30

Dobrá rada: Každú kávu si najlepšie vychutnáte pri správnom pomletí. Káva Rómeo si vyžaduje stredne hrubé mletie, na stupnici od 1 do 10 (1 najjemnejšie, 10 najhrubšie) približne stupeň 3-4, závisí to od typu mlynčeka a jeho opotrebovania. V espresso automatoch odporúčame nastaviť mlynček na najjemnejšie mletie a iba v prípade, že káva tečie pomaly použiť hrubší stupeň mletia. Každú zrnkovú kávu si najlepšie vychutnáte ak sú kávové zrná čerstvo pražené – najlepšie 2 týždne až dva mesiace po pražení (záleží od skladovania surovej a praženej kávy, pri skladovaní surovej kávy vo vákuu z farmy až do pražiarne a správnom zabalení po napražení si môže aj napražená káva zachovať čerstvosť viacero mesiacov). Viac o správnej príprave kávy nájdete na našej stránke Rady o káve. Ak by ste sa radi o káve dozvedeli viac, môžete navštíviť našu Univerzitu kávy.

Chuťový profil:

Ovocnosť: ●●○

Vyváženosť: ●●○

Horkosť: ●●○

Aróma: ●●○

Intenzita: ●●○

Dochuť: ●●○

Kofeín: ●●○


Upozornenie: obrázky slúžia len na ilustračné účely.