Hlavný popis produktu
Káva Otello je stredne-tmavo pražená zmes 65% arabík a 35% robusty, jednoduchej horkej chuti, bez acidity, s dochuťou kakaa.
Ocenenia: Víťaz striebornej medaily na International Taste Awards 2020 v kategórii espresso.
Pôvod: Káva Otello je zmes 6 až 7 káv s pôvodom, 65% arabika a 35% robusta. Pôvod hlavnej zložky: Brazília. Každá zmes Zlaté Zrnko je výsledným súzvukom chutí káv z ktorých je zložená a je namiešaná podľa chutí ľudí. Zmesi Zlaté Zrnko miešajú talianskí odborníci v laboratóriách priamo v prístave. Miešajú sa z rôznych zdrojov tak, aby každý mesiac, každý rok mali rovnakú výslednú chuť.
Praženie: stupeň 6 (1 – veľmi svetlé, 2 – svetlé, 3 svetlé/stredné, 4 – stredné, 5 – stredné, 6 – stredné/tmavé, 7 – tmavé, 8 – veľmi tmavé), krivka praženia na espresso, viac informácií o pražení
Použitie: espresso
Mletie: stredné / stredná tvrdosť zrna
Naša skúsenosť: Káva Zlaté Zrnko – Otello má horkasté chute s príznakom plného tela, ktoré dotvára 35% podiel robusty, vďaka čomu pôsobí ako “silná” káva, s vyšším obsahom kofeínu. Obľúbená najmä u mužov.
Dobrá rada: Každú kávu si najlepšie vychutnáte pri správnom pomletí. Káva Otello si vyžaduje stredne hrubé mletie, na stupnici od 1 do 10 (1 najjemnejšie, 10 najhrubšie) približne stupeň 3-4, závisí to od typu mlynčeka a jeho opotrebovania. V espresso automatoch odporúčame nastaviť mlynček na najjemnejšie mletie a iba v prípade, že káva tečie pomaly použiť hrubší stupeň mletia. Každú zrnkovú kávu si najlepšie vychutnáte ak sú kávové zrná čerstvo pražené – najlepšie 2 týždne až dva mesiace po pražení (záleží od skladovania surovej a praženej kávy, pri skladovaní surovej kávy vo vákuu z farmy až do pražiarne a správnom zabalení po napražení si môže aj napražená káva zachovať čerstvosť viacero mesiacov). Viac o správnej príprave kávy nájdete na našej stránke Rady o káve. Ak by ste sa radi o káve dozvedeli viac, môžete navštíviť našu Univerzitu kávy.
Chuťový profil:
Ovocnosť: ○○○
Vyváženosť: ●●○
Horkosť: ●●●
Aróma: ●●○
Intenzita: ●●○
Dochuť: ●●○
Kofeín: ●●●