Hlavný popis produktu
Káva Zlaté Zrnko – Kuba – výrazné telo tejto kávy ponúka znateľnú chuť kakaa a tabaku s náznakmi lieskových orechov v dlhej dochuti. Výnimočná chuť spomedzi všetkých káv, charakteristická iba pre Kubu.
Ocenenia: Víťaz 2 hviezd na Great Taste Awards 2019 v kategórii espresso. Víťaz striebornej medaily na International Taste Awards 2020 v kategórii espresso.
Pôvod: Kuba je káva s pôvodom, pochádza z juhovýchodnej časti ostrova, z horského pásma Sierra Maestra. Kávy s pôvodom Zlaté Zrnko sú vyberané odborníkmi na kvalitu a degustátormi, preto získavame tie najzaujímavejšie kávy z výnimočných kávových krajín a oblastí. Farmári za tak výnimočnú kvalitu dostávajú zaplatené viac ako je bežné prostredníctvom Fairtrade.
Praženie: stupeň 5 (1 – veľmi svetlé, 2 – svetlé, 3 svetlé/stredné, 4 – stredné, 5 – stredné, 6 – stredné/tmavé, 7 – tmavé, 8 – veľmi tmavé), krivka praženia na espresso, viac informácií o pražení
Spracovanie: mokrou metódou
Použitie: espresso
Mletie: jemné / veľmi tvrdé zrno
Naša skúsenosť: Káva Zlaté Zrnko – Kuba je obľúbená nielen u mužov pre svoju horkastú tabakovú dochuť, ale aj u všetkých, ktorí ocenia horkastú kávu, ktorá sa vyníma spomedzi ostatných.
Dobrá rada: Každú kávu si najlepšie vychutnáte pri správnom pomletí. Káva Kuba si vyžaduje jemné mletie, na stupnici od 1 do 10 (1 najjemnejšie, 10 najhrubšie) približne stupeň 2-3, závisí to od typu mlynčeka a jeho opotrebovania. V espresso automatoch odporúčame nastaviť mlynček na najjemnejšie mletie a iba v prípade, že káva tečie pomaly použiť hrubší stupeň mletia. Každú zrnkovú kávu si najlepšie vychutnáte ak sú kávové zrná čerstvo pražené – najlepšie 2 týždne až dva mesiace po pražení (záleží od skladovania surovej a praženej kávy, pri skladovaní surovej kávy vo vákuu z farmy až do pražiarne a správnom zabalení po napražení si môže aj napražená káva zachovať čerstvosť viacero mesiacov). Viac o správnej príprave kávy nájdete na našej stránke Rady o káve. Ak by ste sa radi o káve dozvedeli viac, môžete navštíviť našu Univerzitu kávy.
Chuťový profil:
Ovocnosť: ○○○
Sladkosť: ●○○
Horkosť: ●●●
Aróma: ●○○
Telo: ●●●
Dochuť: ●●○
Kofeín: ●○○