Hlavný popis produktu
Káva Zlaté Zrnko – Honduras je káva pestovaná vo vysokých nadmorských výškach, s dobrým telom, ľahkými náznakmi medu a mliečnej čokolády. Dochuť s tónmi lieskových orieškov a korenia.
Certifikácia: Fairtrade, Organic
Pôvod: Honduras je káva s pôvodom, pochádza z oblasti Marcala. Kávy s pôvodom Zlaté Zrnko sú vyberané odborníkmi na kvalitu a degustátormi, preto získavame tie najzaujímavejšie kávy z výnimočných kávových krajín a oblastí. Káva Honduras bola od farmárov vykúpená vrámci programu Fairtrade, farmári za tak kvalitú kávu dostávajú férovú cenu.
Praženie: stupeň 4 (1 – veľmi svetlé, 2 – svetlé, 3 svetlé/stredné, 4 – stredné, 5 – stredné, 6 – stredné/tmavé, 7 – tmavé, 8 – veľmi tmavé), krivka praženia na espresso, viac informácií o pražení
Použitie: espresso
Mletie: stredné / stredne tvrdé zrno
Naša skúsenosť: Veľmi podmanivá a vyvážená sladkosť a horkosť v jednej káve. Jej chuť je lahodná a zároveň výrazná.
Dobrá rada: Každú kávu si najlepšie vychutnáte pri správnom pomletí. Káva Honduras si vyžaduje stredne jemné mletie, na stupnici od 1 do 10 (1 najjemnejšie, 10 najhrubšie) približne stupeň 3-4, závisí to od typu mlynčeka a jeho opotrebovania. V espresso automatoch odporúčame nastaviť mlynček na najjemnejšie mletie a iba v prípade, že káva tečie pomaly použiť hrubší stupeň mletia. Každú zrnkovú kávu si najlepšie vychutnáte ak sú kávové zrná čerstvo pražené – najlepšie 2 týždne až dva mesiace po pražení (záleží od skladovania surovej a praženej kávy, pri skladovaní surovej kávy vo vákuu z farmy až do pražiarne a správnom zabalení po napražení si môže aj napražená káva zachovať čerstvosť viacero mesiacov). Viac o správnej príprave kávy nájdete na našej stránke Rady o káve. Ak by ste sa radi o káve dozvedeli viac, môžete navštíviť našu Univerzitu kávy.
Chuťový profil:
Ovocnosť: ○○○
Sladkosť: ●●○
Horkosť: ●○○
Aróma: ●○○
Telo: ●○○
Dochuť: ●○○
Kofeín: ●●○