Agávový sirup je komerčne vyrábané sladidlo získavané z niekoľko druhov agáve. Je sladší ako med, ale býva redší a tekutejší. Má jantárovú farbu a príjemnú sladkú chuť. Viac na adc.sk
Spôsob použitia
- do sladkého pečiva, dezertov, ovocných šalátov, jogurtov, na müsli, palacinky, k osladeniu nápojov.
- ako prírodné sladidlo, ktoré môžu používať ľudia na redukčnej diéte, niektorí diabetici a všetci, ktorí chcú cielene v strave obmedziť rafinované cukry s vysokým glykemickým indexom
- je približne 1,5 x sladší ako cukor a v receptoch preto často nahradzuje cukor alebo med, pre vegetariánov je vítanou alternatívou k medu, ktorý niektorí považujú za živočíšny produkt
- ľahko a rýchlo sa rozpúšťa, a preto je vhodným sladidlom do studených nápojov, napr. ľadový čaj. Pridáva sa tiež do raňajkových cereálií.