Hlavný popis produktu
Vo výživových doplnkoch je vitamín D3 bežne používaný pre jeho významné role v tele. Je dôležité dodržiavať odporúčané dávkovanie, pretože predávkovanie vitamínom D môže viesť k rôznym nežiaducim účinkom. Najdôležitejším prírodným zdrojom vitamínu D3 je slnečné žiarenie, kedy ultravioletové B (UVB) lúče premieňajú 7-dehydrocholesterol v koži na vitamín D3. Vitamín D3 je tiež obsiahnutý v potravinách, predovšetkým v mastných rybách ako sú losos, sardinky a makrela, vo vajci, vo výrobkoch z pečene, a v menšom množstve je pridávaný do niektorých obohatených potravín ako sú mliečne výrobky a cereálie. Vitamín D3 je často používaný ako doplnok stravy, najmä v oblastiach s obmedzeným slnečným svetlom, v jesenných a zimných mesiacoch alebo u ľudí, ktorí trávia väčšinu času vo vnútri.
Schválené zdravotné tvrdenia
Vitamín D je potrebný pre normálny rast a vývoj kostí u detí, prispieva k normálnej funkcii imunitného systému u detí. Vitamín D pomáha znižovať riziko pádu, ktoré jasne súvisí s nestabilným držaním tela a svalovou ochabnutosťou. Pád je rizikovým faktorom zlomenín kostí u mužov a žien vo veku 60 rokov a starších. Priaznivý účinok vitamínu D je dosiahnutý na základe denného príjmu 20 μg zo všetkých zdrojov. Vápnik a vitamín D pomáhajú znižovať pokles kostného minerálu u žien po menopauze. Nízka hustota kostného minerálu je rizikovým faktorom pri osteoporotických zlomeninách kostí. Toto tvrdenie je určené špecificky pre ženy vo veku 50 rokov a staršie a priaznivý účinok sa dosiahne pri dennom príjme najmenej 1 200 mg vápnika a 20 μg vitamínu D zo všetkých zdrojov.
Celý výrobný proces je certifikovaný podľa IFS Food. Prečo sme nahradili certifikáciu ISO 22000:2018 za IFS Food?
IFS Food je celosvetovo uznávaná certifikácia bezpečnosti a kvality potravinových produktov určená pre audity kvality výrobných procesov a produktov. Jednotný medzinárodne uznávaný potravinový štandard umožňuje zaistiť celosvetovo uznávanú konzistentnú bezpečnosť a najvyššiu možnú kvalitu potravín. Na tvorbe štandardov IFS sa podieľali nemecké (HDE), francúzske (FCD) a talianske (ANCC, ANCD) maloobchodné zväzy v spolupráci s výrobcami.
O čom vypovedá IFS certifikácia?
o vysokej kvalite použitých surovín
o vysokom štandarde skladovania surovín
o maximálnej kvalite celého procesu výroby
celosvetovo zvyšuje dôveryhodnosť produktov a značiek
Schválené zdravotné tvrdenia
Vitamín D je potrebný pre normálny rast a vývoj kostí u detí, prispieva k normálnej funkcii imunitného systému u detí. Vitamín D pomáha znižovať riziko pádu, ktoré jasne súvisí s nestabilným držaním tela a svalovou ochabnutosťou. Pád je rizikovým faktorom zlomenín kostí u mužov a žien vo veku 60 rokov a starších. Priaznivý účinok vitamínu D je dosiahnutý na základe denného príjmu 20 μg zo všetkých zdrojov. Vápnik a vitamín D pomáhajú znižovať pokles kostného minerálu u žien po menopauze. Nízka hustota kostného minerálu je rizikovým faktorom pri osteoporotických zlomeninách kostí. Toto tvrdenie je určené špecificky pre ženy vo veku 50 rokov a staršie a priaznivý účinok sa dosiahne pri dennom príjme najmenej 1 200 mg vápnika a 20 μg vitamínu D zo všetkých zdrojov.
Celý výrobný proces je certifikovaný podľa IFS Food. Prečo sme nahradili certifikáciu ISO 22000:2018 za IFS Food?
IFS Food je celosvetovo uznávaná certifikácia bezpečnosti a kvality potravinových produktov určená pre audity kvality výrobných procesov a produktov. Jednotný medzinárodne uznávaný potravinový štandard umožňuje zaistiť celosvetovo uznávanú konzistentnú bezpečnosť a najvyššiu možnú kvalitu potravín. Na tvorbe štandardov IFS sa podieľali nemecké (HDE), francúzske (FCD) a talianske (ANCC, ANCD) maloobchodné zväzy v spolupráci s výrobcami.
O čom vypovedá IFS certifikácia?
o vysokej kvalite použitých surovín
o vysokom štandarde skladovania surovín
o maximálnej kvalite celého procesu výroby
celosvetovo zvyšuje dôveryhodnosť produktov a značiek