Hlavný popis produktu
Steviol-glykozidy sú získavané z listov rastliny Stévie sladkej (Stevia rebaudiana), ktorá je cenená pre svoju vysokú sladivosť. Steviol-glykozidy ako sladidlo sú na rozdiel od cukru takmer bez kalórií, majú nízky glykemický index a neprispievajú k tvorbe zubného kazu. Potraviny s nižšou hodnotou glykemického indexu zvyšujú hladinu krvného cukru pozvoľnejšie, čo je výhodné predovšetkým pre diabetikov, pri nadváhe a redukčných diétach, ale aj pre normálnu kondíciu kardiovaskulárneho systému.
Nedostatočná pružnosť a krehkosť cievnej steny sa dáva do súvislosti s nedostatkom vitamínu C a bioflavonoidov (Rutin). Bioflavonoidy sú látky, ktoré niektorému ovoci a zelenine dodávajú chuť a farbu. Tiež je známy ako vitamín P.Najbohatším zdrojom Rutinu je pohánka.
Čakanková vláknina alebo pod iným názvom inulín je druh rozpustnej vlákniny. Inulín je prirodzenou súčasťou niektorých rastlín a v dnešnej dobe sa s obľubou pridáva do rôznych výrobkov ako náhrada cukru, vďaka jeho sladkej chuti. Jej hlavné účinky v tráviacom trakte sú prebiotickej pôsobenia. Jednoducho vysvetlené - sú zdrojom potravy pre črevné baktérie. Črevné baktérie žijú v určitej rovnováhe. V rovnováhe medzi "dobrými" a "zlými" baktériami. A práve inulín pomáha túto rovnováhu udržiavať v správnom pomere.
GreenFood proteínová pohánková bezlepková kaša v bodoch:
- vysoký obsah vlákniny
- 15 g proteínov v každej porcii (50g).
- Iba 170 kcal v jednej porcii.
- Low Sugar - nízky obsah cukrov.
- bez lepku
- Obsahuje kvalitný mliečny proteín.
- Iba so sladidlami z rastliny Stévie
- Bez konzervantov, chemických farbív a stabilizátorov.
Balenie: 500 g
Počet porcií: 10
Návod na prípravu: 50 g (2 odmerky) zalejte potrebným množstvom horúcej vody alebo mlieka, dobre premiešajte a nechajte 2 minúty stáť. Množstvo vody alebo mlieka prispôsobte podľa požadovanej hustoty kaše.