GreenFood Nutrition Multi VitaMin Complex juicy raspberry

1×240 g, výživový doplnok

Kľúčom k úspechu našich nápojov sú prírodné arómy, ktoré dodávajú každému dúšku sviežosť a autentickosť. Nechceme, aby naši zákazníci museli robiť kompromisy, preto sme vyvinuli množstvo nápojov, ktoré oslovia každého svojou jedinečnosťou a plnosťou chutí. Juicy Multi VitaMin Complex je kombinácia dôležitých minerálov a vitamínov na každodenné užívanie. Minerály, ktoré obsahuje sú vo forme organických zlúčenín citranov. Neoddeliteľnou súčasťou Multi VitaMin Complexu je mimoriadne dôležitý Vitamín D3 z rias. Vzhľadom na severný pôvod rias, kde svetlo je vzácne, vyvinuli tieto riasy schopnosť produkovať živiny, ktoré potrebujú na rast, vrátane vysokej hladiny vitamínu D3.

14,39
Doprava zadarmo pri nákupe nad 19,90 € pre členov Dr.Max CLUB.

O produkte: GreenFood Nutrition Multi VitaMin Complex juicy raspberry 1×240 g, výživový doplnok

X026949

Hlavný popis produktu

Citran trivápenatý je forma vápnika, ktorá sa často používa ako výživový doplnok na zabezpečenie dostatočného príjmu tejto dôležitej minerálnej látky. Táto zlúčenina obsahuje tri ióny vápnika na jednu molekulu kyseliny citrónovej, čo zaisťuje dobrú rozpustnosť a vstrebateľnosť. Vápnik a kyselina citrónová sú kombinované v špecifickom pomere za kontrolovaných podmienok, aby vznikol citran trivápenatý. Zmes je dôkladne premiešaná a nechá sa reagovať, aby sa zabezpečila úplná tvorba zlúčeniny. Výsledná zlúčenina je čistená, aby sa odstránili akékoľvek nečistoty. Potom je vysušená, aby sa odstránila všetka zvyšková vlhkosť, čo zaisťuje stabilitu a dlhú trvanlivosť produktu.

Draslík patrí v ľudskom v tele medzi tri najčastejšie zastúpené minerálne látky. Zúčastňuje sa na mnohých dôležitých procesoch. Draslík patrí do skupiny minerálnych látok, ktorých príjem je veľmi často výrazne podceňovaný a hrozí pri ňom nebezpečenstvo nízkej hladiny ako u bežnej populácie, tak aj športovcov. Pre každého človeka je nevyhnutné udržiavať príjem draslíka a jeho hladinu v rovnováhe. Citran draselný je draselná soľ kyseliny citrónovej, ktorá poskytuje dobre vstrebateľný zdroj draslíka. Táto zlúčenina je široko používaná v potravinárskom, farmaceutickom a zdravotníckom priemysle. Citran draselný je známy svojou schopnosťou dobre sa rozpúšťať vo vode a má mierne zásaditú povahu. Citran draselný sa vyrába neutralizáciou kyseliny citrónovej hydroxidom draselným. Výsledný produkt je vysušený a obvykle spracovaný do formy prášku alebo granúl pre ľahkú manipuláciu a použitie.

Dicitrát trihorečnatý bezvodý je forma horčíka, ktorá sa používa ako výživový doplnok na zabezpečenie dostatočného príjmu tohto esenciálneho minerálu. Táto zlúčenina je tvorená tromi iónmi horčíka a dvoma molekulami kyseliny citrónovej. Je známa svojou vysokou biologickou dostupnosťou a je vhodná aj pre vegánov. Horčík a kyselina citrónová sú kombinované v špecifickom pomere pri kontrolovaných podmienkach, aby vznikol dicitran trihorečnatý. Výsledná zmes je sušená, aby sa získal bezvodý (bez vody) prášok. Výsledná zlúčenina je čistená a sušená, aby sa odstránila všetka zvyšková vlhkosť, čo zaisťuje stabilitu a dlhú trvanlivosť produktu.

Citran zinočnatý trihydrát je forma zinku kombinovaná s kyselinou citrónovou, ktorá obsahuje tri molekuly vody (trihydrát). Táto zlúčenina sa používa ako výživový doplnok na zabezpečenie dostatočného príjmu zinku, ktorý je esenciálny pre mnoho telesných funkcií. Zinkové soli sú zmiešané s kyselinou citrónovou vo vodnom roztoku. Zmes reaguje za vzniku citrátu zinočnatého, ktorý sa následne kryštalizuje a izoluje. Vzniknutý citran zinočnatý je sušený, aby sa odstránila prebytočná voda, a následne sa získava ako trihydrát. Po reakcii je produkt vyčistený a vysušený, aby sa zabezpečila vysoká čistota a stabilita citranu zinočnatého trihydrátu.

Vitamín C, tiež známy ako kyselina askorbová, je vo vode rozpustný vitamín, ktorý je nevyhnutný na rôzne telesné funkcie. Vitamín C prispieva k udržaniu normálnej funkcie imunitného systému počas intenzívneho fyzického výkonu a po ňom. Podporuje normálnu tvorbu kolagénu pre správnu funkciu krvných ciev, kostí, chrupaviek, zubov, ďasien a kože. Prispieva k vyrovnanému energetickému metabolizmu, k normálnej činnosti nervovej sústavy, psychickej činnosti a k ochrane buniek pred oxidatívnym stresom. Prispieva k zníženiu miery únavy a vyčerpania.

Vitamín D3, tiež známy ako cholekalciferol, je jednou z foriem vitamínu D, ktorý hrá kľúčovú úlohu v biologických procesoch v tele. Vitamín D3 v tomto výrobku pochádza z rias. Vitamín D3 pochádzajúci z rias je moderná, ekologicky šetrná a vegan priateľská alternatíva k tradičným živočíšnym zdrojom tohto dôležitého vitamínu. Vďaka vysokej čistote a kvalite je ideálnou voľbou pre tých, ktorí hľadajú bezpečný výživový doplnok. Vitamín D3 tradične pochádza zo živočíšnych zdrojov, ako je lanolín (tuk z ovčej vlny) alebo rybí olej. Avšak, v poslednej dobe sa stále viac zameriavame na získavanie vitamínu D3 z rastlinných zdrojov, najmä z rias. Táto metóda výroby je vhodná pre vegánov a tých, ktorí hľadajú alternatívy k živočíšnym produktom.
Riasy používané na výrobu vitamínu D3 sú špeciálne pestované v kontrolovaných podmienkach. Tieto riasy sú schopné produkovať prekurzor vitamínu D3, ktorý sa nazýva ergosterol. Rovnako ako ľudská koža produkuje vitamín D3 pri vystavení slnečnému žiareniu, riasy tiež produkujú vitamín D3, keď sú vystavené UV žiareniu. Proces zahŕňa vystavenie sušených rias UVB žiareniu, ktoré premieňa ergosterol na vitamín D3 (cholekalciferol). Po UV expozícii sa vitamín D3 extrahuje z rias a prechádza niekoľkými krokmi čistenia, aby sa získal vysoko čistý produkt vhodný na použitie vo výživových doplnkoch. Pestovanie rias na výrobu vitamínu D3 je ekologicky šetrné a udržateľné, pretože nevyžaduje využívanie živočíšnych zdrojov. Moderné výrobné postupy zaisťujú, že vitamín D3 z rias je vysoko čistý a konzistentný, čo zaisťuje kvalitný konečný produkt.

Glycín je aminokyselina a teda súčasť proteínov a aj napriek tomu má sladkú chuť. Práve preto ho pridávame do našich výrobkov, aby sme spolu so steviol-glykozidmi dosiahli ideálnu sladkosť našich produktov bez použitia cukru. Glycín je jednou z 20 aminokyselín, ktoré telo využíva na tvorbu telesných bielkovín, ktoré následne tvoria naše orgány, kĺby a svaly. Ide o druhú najrozšírenejšiu aminokyselinu v ľudských enzýmoch a proteínoch, a preto hrá kľúčovú úlohu vo všetkých orgánových systémoch tela. Glycín tvorí približne 35 % aminokyselín, ktoré obsahuje kolagén. Kolagén je jednou z najdôležitejších bielkovín v ľudskom tele, je základným stavebným kameňom mnohých častí tela a zohráva zásadnú úlohu v poskytovaní štruktúry a pevnosti rôznym tkanivám. Táto kľúčová bielkovina je tvorená reťazcami aminokyselín, medzi ktorými má glycín zvláštny význam. Glycín je najmenšia a najjednoduchšia aminokyselina, čo mu umožňuje ľahko sa viazať a vytvárať pevné, stabilné štruktúry kolagénu. Vďaka svojej jednoduchosti a flexibilite glycín pomáha kolagénu udržiavať jeho pevnosť a pružnosť, čo podčiarkuje význam glycínu v biologických procesoch. Glycín je neesenciálna aminokyselina, ktorú si telo dokáže vytvoriť samo, avšak iba v obmedzenom množstve.

Steviol-glykozidy sú získavané z listov rastliny Stévie sladkej (Stevia rebaudiana), ktorá je cenená pre svoju vysokú sladivosť. Steviol-glykozidy ako sladidlo sú na rozdiel od cukru takmer bez kalórií, majú nízky glykemický index a neprispievajú k tvorbe zubného kazu. Potraviny s nižšou hodnotou glykemického indexu zvyšujú hladinu krvného cukru pozvoľnejšie, čo je výhodné predovšetkým pre diabetikov, pri nadváhe a redukčných diétach, ale aj pre normálnu kondíciu.



Schválené zdravotné tvrdenia

Draslík prispieva k normálnej činnosti nervovej sústavy, prispieva k normálnej činnosti svalov, prispieva k udržaniu normálneho tlaku krvi.

Vápnik je potrebný pre normálny rast a vývin kostí u detí, u dospelých je potrebný na udržanie normálneho stavu kostí a zubov. Vápnik a vitamín D sú potrebné pre normálny rast a vývoj kostí u detí. Vápnik prispieva k normálnej zrážanlivosti krvi, k normálnemu energetickému metabolizmu, k normálnej činnosti svalov, k normálnej funkcii nervových prenosov, k normálnej funkcii tráviacich enzýmov. Vápnik sa podieľa na procese delenia a špecializácie buniek.

Vitamín C prispieva k normálnej psychickej činnosti, k normálnej funkcii imunitného systému, prispieva k ochrane buniek pred oxidatívnym stresom. Vitamín C prispieva k zníženiu miery únavy a vyčerpania. Vitamín C prispieva k regenerácii redukovanej formy vitamínu E, zvyšuje vstrebávanie železa. Vitamín C prispieva k udržaniu normálnej funkcie imunitného systému počas intenzívneho fyzického výkonu a po ňom. Vitamín C prispieva k normálnej tvorbe kolagénu a k normálnej funkcii krvných ciev, kostí, chrupaviek, ďasien, kože a zubov.

Vitamín K prispieva k normálnej zrážanlivosti krvi a prispieva k udržaniu normálneho stavu kostí.

Horčík prispieva k zníženiu miery únavy a vyčerpania, prispieva k normálnej činnosti nervovej sústavy, prispieva k normálnej psychickej činnosti, prispieva k normálnej činnosti svalov, prispieva k udržaniu normálneho stavu kostí a stavu zubov, prispieva k elektrolytickej rovnováhe, prispieva k normálnej syntéze bielkovín, sa podieľa na procese delenia buniek.

Zinok prispieva k normálnym rozpoznávacím funkciám, prispieva k normálnej plodnosti a reprodukcii, prispieva k udržaniu normálneho stavu kostí, pokožky, vlasov a nechtov, prispieva k udržaniu normálnej hladiny testosterónu v krvi, prispieva k udržaniu normálneho stavu zraku, prispieva k normálnej funkcii imunitného systému, k normálnemu metabolizmu makroživín, prispieva k normálnemu metabolizmu mastných kyselín, prispieva k normálnej syntéze DNA, prispieva k normálnemu metabolizmu vitamínu A, prispieva k normálnej syntéze bielkovín, prispieva k ochrane buniek pred oxidáciou.

Vitamín D je potrebný pre normálny rast a vývoj kostí u detí, prispieva k normálnej funkcii imunitného systému u detí. Vitamín D pomáha znižovať riziko pádu, ktoré jasne súvisí s nestabilným držaním tela a svalovou ochabnutosťou. Pád je rizikovým faktorom zlomenín kostí u mužov a žien vo veku 60 rokov a starších. Priaznivý účinok vitamínu D je dosiahnutý na základe denného príjmu 20 μg zo všetkých zdrojov. Vápnik a vitamín D pomáhajú znižovať pokles kostného minerálu u žien po menopauze. Nízka hustota kostného minerálu je rizikovým faktorom pri osteoporotických zlomeninách kostí. Toto tvrdenie je určené špecificky pre ženy vo veku 50 rokov a staršie a priaznivý účinok sa dosiahne pri dennom príjme najmenej 1 200 mg vápnika a 20 μg vitamínu D zo všetkých zdrojov. Vitamín D ďalej prispieva k normálnej funkcii imunitného systému, k normálnemu vstrebávaniu/využitiu vápnika a fosforu, k normálnej hladine vápnika v krvi, k udržaniu normálneho stavu kostí, k udržaniu normálnej činnosti svalov, k udržaniu normálneho stavu zubov a podieľa na procese delenia buniek.

Celý výrobný proces je certifikovaný podľa IFS Food. Prečo sme nahradili certifikáciu ISO 22000:2018 za IFS Food?
IFS Food je celosvetovo uznávaná certifikácia bezpečnosti a kvality potravinových produktov určená pre audity kvality výrobných procesov a produktov. Jednotný medzinárodne uznávaný potravinový štandard umožňuje zaistiť celosvetovo uznávanú konzistentnú bezpečnosť a najvyššiu možnú kvalitu potravín. Na tvorbe štandardov IFS sa podieľali nemecké (HDE), francúzske (FCD) a talianske (ANCC, ANCD) maloobchodné zväzy v spolupráci s výrobcami.

O čom vypovedá IFS certifikácia?

o vysokej kvalite použitých surovín
o vysokom štandarde skladovania surovín
o maximálnej kvalite celého procesu výroby
celosvetovo zvyšuje dôveryhodnosť produktov a značiek

Upozornenie: obrázky slúžia len na ilustračné účely.

Upozornenie