Hlavný popis produktu
Dicitran trihorečnatý bezvodý je forma horčíka, ktorá sa používa ako výživový doplnok na zabezpečenie dostatočného príjmu tohto esenciálneho minerálu. Táto zlúčenina je tvorená tromi iónmi horčíka a dvoma molekulami kyseliny citrónovej. Je známa svojou vysokou biologickou dostupnosťou a je vhodná aj pre vegánov. Horčík a kyselina citrónová sú kombinované v špecifickom pomere pri kontrolovaných podmienkach, aby vznikol dicitran trihorečnatý. Výsledná zmes je sušená, aby sa získal bezvodý (bez vody) prášok. Výsledná zlúčenina je čistená a sušená, aby sa odstránila všetka zvyšková vlhkosť, čo zaisťuje stabilitu a dlhú trvanlivosť produktu.
Glycín je aminokyselina a teda súčasť proteínov a aj napriek tomu má sladkú chuť. Práve preto ho pridávame do našich výrobkov, aby sme spolu so steviol-glykozidami dosiahli ideálnu sladkosť našich produktov bez použitia cukru. Glycín je jednou z 20 aminokyselín, ktoré telo využíva na tvorbu telesných bielkovín, ktoré následne tvoria naše orgány, kĺby a svaly. Ide o druhú najrozšírenejšiu aminokyselinu v ľudských enzýmoch a proteínoch, a preto hrá kľúčovú úlohu vo všetkých orgánových systémoch tela. Glycín tvorí približne 35 % aminokyselín, ktoré obsahuje kolagén. Kolagén je jednou z najdôležitejších bielkovín v ľudskom tele, je základným stavebným kameňom mnohých častí tela a zohráva zásadnú úlohu v poskytovaní štruktúry a pevnosti rôznym tkanivám. Táto kľúčová bielkovina je tvorená reťazcami aminokyselín, medzi ktorými má glycín zvláštny význam. Glycín je najmenšia a najjednoduchšia aminokyselina, čo mu umožňuje ľahko sa viazať a vytvárať pevné, stabilné štruktúry kolagénu. Vďaka svojej jednoduchosti a flexibilite glycín pomáha kolagénu udržiavať jeho pevnosť a pružnosť, čo podčiarkuje význam glycínu v biologických procesoch. Glycín je neesenciálna aminokyselina, ktorú si telo dokáže vytvoriť samo, avšak iba v obmedzenom množstve.
Steviol-glykozidy sú získavané z listov rastliny Stévie sladkej (Stevia rebaudiana), ktorá je cenená pre svoju vysokú sladivosť. Steviol-glykozidy ako sladidlo sú na rozdiel od cukru takmer bez kalórií, majú nízky glykemický index a neprispievajú k tvorbe zubného kazu. Potraviny s nižšou hodnotou glykemického indexu zvyšujú hladinu krvného cukru pozvoľnejšie, čo je výhodné predovšetkým pre diabetikov, pri nadváhe a redukčných diétach, ale aj pre normálnu kondíciu.
Schválené zdravotné tvrdenia
Horčík prispieva k zníženiu miery únavy a vyčerpania, prispieva k normálnej činnosti nervovej sústavy, prispieva k normálnej psychickej činnosti, prispieva k normálnej činnosti svalov, prispieva k udržaniu normálneho stavu kostí a stavu zubov, prispieva k elektrolytickej rovnováhe, prispieva k normálnej , sa podieľa na procese delenia buniek.
Vitamín B6 má kľúčový význam na rad biologických funkcií. Prispieva k vyrovnanému energetickému metabolizmu a k energetickej rovnováhe tela. Zaisťuje uvoľňovanie a spotrebu energie. Podporuje správnu činnosť nervovej sústavy a psychické funkcie, čo zahŕňa schopnosť koncentrácie, učenia, pamäti a myslenia. Tiež podporuje normálnu funkciu imunitného systému. Prispieva k správnemu metabolizmu, bielkovín a glykogénu, ktorý je zásobným zdrojom energie pri fyzickom výkone.
Celý výrobný proces je certifikovaný podľa IFS Food. Prečo sme nahradili certifikáciu ISO 22000:2018 za IFS Food?
IFS Food je celosvetovo uznávaná certifikácia bezpečnosti a kvality potravinových produktov určená pre audity kvality výrobných procesov a produktov. Jednotný medzinárodne uznávaný potravinový štandard umožňuje zaistiť celosvetovo uznávanú konzistentnú bezpečnosť a najvyššiu možnú kvalitu potravín. Na tvorbe štandardov IFS sa podieľali nemecké (HDE), francúzske (FCD) a talianske (ANCC, ANCD) maloobchodné zväzy v spolupráci s výrobcami.
O čom vypovedá IFS certifikácia?
o vysokej kvalite použitých surovín
o vysokom štandarde skladovania surovín
o maximálnej kvalite celého procesu výroby
celosvetovo zvyšuje dôveryhodnosť produktov a značiek
Glycín je aminokyselina a teda súčasť proteínov a aj napriek tomu má sladkú chuť. Práve preto ho pridávame do našich výrobkov, aby sme spolu so steviol-glykozidami dosiahli ideálnu sladkosť našich produktov bez použitia cukru. Glycín je jednou z 20 aminokyselín, ktoré telo využíva na tvorbu telesných bielkovín, ktoré následne tvoria naše orgány, kĺby a svaly. Ide o druhú najrozšírenejšiu aminokyselinu v ľudských enzýmoch a proteínoch, a preto hrá kľúčovú úlohu vo všetkých orgánových systémoch tela. Glycín tvorí približne 35 % aminokyselín, ktoré obsahuje kolagén. Kolagén je jednou z najdôležitejších bielkovín v ľudskom tele, je základným stavebným kameňom mnohých častí tela a zohráva zásadnú úlohu v poskytovaní štruktúry a pevnosti rôznym tkanivám. Táto kľúčová bielkovina je tvorená reťazcami aminokyselín, medzi ktorými má glycín zvláštny význam. Glycín je najmenšia a najjednoduchšia aminokyselina, čo mu umožňuje ľahko sa viazať a vytvárať pevné, stabilné štruktúry kolagénu. Vďaka svojej jednoduchosti a flexibilite glycín pomáha kolagénu udržiavať jeho pevnosť a pružnosť, čo podčiarkuje význam glycínu v biologických procesoch. Glycín je neesenciálna aminokyselina, ktorú si telo dokáže vytvoriť samo, avšak iba v obmedzenom množstve.
Steviol-glykozidy sú získavané z listov rastliny Stévie sladkej (Stevia rebaudiana), ktorá je cenená pre svoju vysokú sladivosť. Steviol-glykozidy ako sladidlo sú na rozdiel od cukru takmer bez kalórií, majú nízky glykemický index a neprispievajú k tvorbe zubného kazu. Potraviny s nižšou hodnotou glykemického indexu zvyšujú hladinu krvného cukru pozvoľnejšie, čo je výhodné predovšetkým pre diabetikov, pri nadváhe a redukčných diétach, ale aj pre normálnu kondíciu.
Schválené zdravotné tvrdenia
Horčík prispieva k zníženiu miery únavy a vyčerpania, prispieva k normálnej činnosti nervovej sústavy, prispieva k normálnej psychickej činnosti, prispieva k normálnej činnosti svalov, prispieva k udržaniu normálneho stavu kostí a stavu zubov, prispieva k elektrolytickej rovnováhe, prispieva k normálnej , sa podieľa na procese delenia buniek.
Vitamín B6 má kľúčový význam na rad biologických funkcií. Prispieva k vyrovnanému energetickému metabolizmu a k energetickej rovnováhe tela. Zaisťuje uvoľňovanie a spotrebu energie. Podporuje správnu činnosť nervovej sústavy a psychické funkcie, čo zahŕňa schopnosť koncentrácie, učenia, pamäti a myslenia. Tiež podporuje normálnu funkciu imunitného systému. Prispieva k správnemu metabolizmu, bielkovín a glykogénu, ktorý je zásobným zdrojom energie pri fyzickom výkone.
Celý výrobný proces je certifikovaný podľa IFS Food. Prečo sme nahradili certifikáciu ISO 22000:2018 za IFS Food?
IFS Food je celosvetovo uznávaná certifikácia bezpečnosti a kvality potravinových produktov určená pre audity kvality výrobných procesov a produktov. Jednotný medzinárodne uznávaný potravinový štandard umožňuje zaistiť celosvetovo uznávanú konzistentnú bezpečnosť a najvyššiu možnú kvalitu potravín. Na tvorbe štandardov IFS sa podieľali nemecké (HDE), francúzske (FCD) a talianske (ANCC, ANCD) maloobchodné zväzy v spolupráci s výrobcami.
O čom vypovedá IFS certifikácia?
o vysokej kvalite použitých surovín
o vysokom štandarde skladovania surovín
o maximálnej kvalite celého procesu výroby
celosvetovo zvyšuje dôveryhodnosť produktov a značiek