GreenFood Nutrition Magnesium Citrate +Vitamin B6 juicy apple

1×150 g, výživový doplnok

Kľúčom k úspechu našich nápojov sú prírodné arómy, ktoré dodávajú každému dúšku sviežosť a autentickosť. Nechceme, aby naši zákazníci museli robiť kompromisy, preto sme vyvinuli množstvo nápojov, ktoré oslovia každého svojou jedinečnosťou a plnosťou chutí. Horčík vo forme citrátu trihorečnatého bezvodého je vysoko biologicky dostupná forma horčíka, ktorá je ľahko vstrebateľná a dobre znášaná. Je vhodná aj pre vegánov a je často využívaná vo výživových doplnkoch a fortifikovaných potravinách.

10,89
Doprava zadarmo pri nákupe nad 19,90 € pre členov Dr.Max CLUB.

O produkte: GreenFood Nutrition Magnesium Citrate +Vitamin B6 juicy apple 1×150 g, výživový doplnok

X026944

Hlavný popis produktu

Dicitran trihorečnatý bezvodý je forma horčíka, ktorá sa používa ako výživový doplnok na zabezpečenie dostatočného príjmu tohto esenciálneho minerálu. Táto zlúčenina je tvorená tromi iónmi horčíka a dvoma molekulami kyseliny citrónovej. Je známa svojou vysokou biologickou dostupnosťou a je vhodná aj pre vegánov. Horčík a kyselina citrónová sú kombinované v špecifickom pomere pri kontrolovaných podmienkach, aby vznikol dicitran trihorečnatý. Výsledná zmes je sušená, aby sa získal bezvodý (bez vody) prášok. Výsledná zlúčenina je čistená a sušená, aby sa odstránila všetka zvyšková vlhkosť, čo zaisťuje stabilitu a dlhú trvanlivosť produktu.

Glycín je aminokyselina a teda súčasť proteínov a aj napriek tomu má sladkú chuť. Práve preto ho pridávame do našich výrobkov, aby sme spolu so steviol-glykozidami dosiahli ideálnu sladkosť našich produktov bez použitia cukru. Glycín je jednou z 20 aminokyselín, ktoré telo využíva na tvorbu telesných bielkovín, ktoré následne tvoria naše orgány, kĺby a svaly. Ide o druhú najrozšírenejšiu aminokyselinu v ľudských enzýmoch a proteínoch, a preto hrá kľúčovú úlohu vo všetkých orgánových systémoch tela. Glycín tvorí približne 35 % aminokyselín, ktoré obsahuje kolagén. Kolagén je jednou z najdôležitejších bielkovín v ľudskom tele, je základným stavebným kameňom mnohých častí tela a zohráva zásadnú úlohu v poskytovaní štruktúry a pevnosti rôznym tkanivám. Táto kľúčová bielkovina je tvorená reťazcami aminokyselín, medzi ktorými má glycín zvláštny význam. Glycín je najmenšia a najjednoduchšia aminokyselina, čo mu umožňuje ľahko sa viazať a vytvárať pevné, stabilné štruktúry kolagénu. Vďaka svojej jednoduchosti a flexibilite glycín pomáha kolagénu udržiavať jeho pevnosť a pružnosť, čo podčiarkuje význam glycínu v biologických procesoch. Glycín je neesenciálna aminokyselina, ktorú si telo dokáže vytvoriť samo, avšak iba v obmedzenom množstve.

Steviol-glykozidy sú získavané z listov rastliny Stévie sladkej (Stevia rebaudiana), ktorá je cenená pre svoju vysokú sladivosť. Steviol-glykozidy ako sladidlo sú na rozdiel od cukru takmer bez kalórií, majú nízky glykemický index a neprispievajú k tvorbe zubného kazu. Potraviny s nižšou hodnotou glykemického indexu zvyšujú hladinu krvného cukru pozvoľnejšie, čo je výhodné predovšetkým pre diabetikov, pri nadváhe a redukčných diétach, ale aj pre normálnu kondíciu.

Schválené zdravotné tvrdenia

Horčík prispieva k zníženiu miery únavy a vyčerpania, prispieva k normálnej činnosti nervovej sústavy, prispieva k normálnej psychickej činnosti, prispieva k normálnej činnosti svalov, prispieva k udržaniu normálneho stavu kostí a stavu zubov, prispieva k elektrolytickej rovnováhe, prispieva k normálnej , sa podieľa na procese delenia buniek.

Vitamín B6 má kľúčový význam na rad biologických funkcií. Prispieva k vyrovnanému energetickému metabolizmu a k energetickej rovnováhe tela. Zaisťuje uvoľňovanie a spotrebu energie. Podporuje správnu činnosť nervovej sústavy a psychické funkcie, čo zahŕňa schopnosť koncentrácie, učenia, pamäti a myslenia. Tiež podporuje normálnu funkciu imunitného systému. Prispieva k správnemu metabolizmu, bielkovín a glykogénu, ktorý je zásobným zdrojom energie pri fyzickom výkone.

Celý výrobný proces je certifikovaný podľa IFS Food. Prečo sme nahradili certifikáciu ISO 22000:2018 za IFS Food?
IFS Food je celosvetovo uznávaná certifikácia bezpečnosti a kvality potravinových produktov určená pre audity kvality výrobných procesov a produktov. Jednotný medzinárodne uznávaný potravinový štandard umožňuje zaistiť celosvetovo uznávanú konzistentnú bezpečnosť a najvyššiu možnú kvalitu potravín. Na tvorbe štandardov IFS sa podieľali nemecké (HDE), francúzske (FCD) a talianske (ANCC, ANCD) maloobchodné zväzy v spolupráci s výrobcami.

O čom vypovedá IFS certifikácia?

o vysokej kvalite použitých surovín
o vysokom štandarde skladovania surovín
o maximálnej kvalite celého procesu výroby
celosvetovo zvyšuje dôveryhodnosť produktov a značiek

Upozornenie: obrázky slúžia len na ilustračné účely.

Upozornenie