Hlavný popis produktu
L-Theanín je vyrábaný z kyseliny L-glutamovej (L-glutamic acid) pomocou enzymatických procesov, ktoré transformujú túto aminokyselinu na L-Theanín. Tento proces umožňuje výrobu L-Theanínu bez potreby extrakcie z prírodných zdrojov, ako sú čajové listy. Enzymatické procesy umožňujú presné riadenie podmienok a výslednú vysokú čistotu produktu. Výroba L-Theanínu z kyseliny L-glutamovej je efektívnejšia vo využívaní zdrojov ako extrakcia z prírodných zdrojov. To znamená, že je možné vyrobiť väčšie množstvo L-Theanínu s menším množstvom surovín a energie. Extrahovanie L-Theanínu z listov zeleného čaju zahŕňa pestovanie, zber a spracovanie čajových listov, čo môže mať významný vplyv na životné prostredie. Na pestovanie čajových listov je často potrebné veľké množstvo vody, pesticídov a hnojív. Spracovanie čajových listov na L-Theanín je energeticky náročné. Naproti tomu výroba L-Theanínu z kyseliny L-glutamovej je optimalizovaná pre zníženie energetického vstupu a minimalizáciu odpadov. L-Theanín vyrábaný z kyseliny L-glutamovej (L-glutamic acid) pomocou enzymatických procesov je vhodný aj pre vegánov.
Kyselina L-glutamová, často nazývané len glutamová kyselina, je jednou z neesenciálnych aminokyselín, čo znamená, že ju ľudské telo ju vie syntetizovať samo a nie je nutné ju získavať výhradne z potravy. Je to jedna z najbežnejších aminokyselín vyskytujúcich sa v prírode a zohráva kľúčovú úlohu v rôznych biochemických funkciách. Vyskytuje sa vo veľkom množstve v proteínových potravinách, ako je mäso, ryby, vajcia, mliečne výrobky a tiež v niektorých rastlinných zdrojoch ako sú orechy a strukoviny.
Celý výrobný proces je certifikovaný podľa IFS Food. Prečo sme nahradili certifikáciu ISO 22000:2018 za IFS Food?
IFS Food je celosvetovo uznávaná certifikácia bezpečnosti a kvality potravinových produktov určená pre audity kvality výrobných procesov a produktov. Jednotný medzinárodne uznávaný potravinový štandard umožňuje zaistiť celosvetovo uznávanú konzistentnú bezpečnosť a najvyššiu možnú kvalitu potravín. Na tvorbe štandardov IFS sa podieľali nemecké (HDE), francúzske (FCD) a talianske (ANCC, ANCD) maloobchodné zväzy v spolupráci s výrobcami.
O čom vypovedá IFS certifikácia?
o vysokej kvalite použitých surovín
o vysokom štandarde skladovania surovín
o maximálnej kvalite celého procesu výroby
celosvetovo zvyšuje dôveryhodnosť produktov a značiek
Kyselina L-glutamová, často nazývané len glutamová kyselina, je jednou z neesenciálnych aminokyselín, čo znamená, že ju ľudské telo ju vie syntetizovať samo a nie je nutné ju získavať výhradne z potravy. Je to jedna z najbežnejších aminokyselín vyskytujúcich sa v prírode a zohráva kľúčovú úlohu v rôznych biochemických funkciách. Vyskytuje sa vo veľkom množstve v proteínových potravinách, ako je mäso, ryby, vajcia, mliečne výrobky a tiež v niektorých rastlinných zdrojoch ako sú orechy a strukoviny.
Celý výrobný proces je certifikovaný podľa IFS Food. Prečo sme nahradili certifikáciu ISO 22000:2018 za IFS Food?
IFS Food je celosvetovo uznávaná certifikácia bezpečnosti a kvality potravinových produktov určená pre audity kvality výrobných procesov a produktov. Jednotný medzinárodne uznávaný potravinový štandard umožňuje zaistiť celosvetovo uznávanú konzistentnú bezpečnosť a najvyššiu možnú kvalitu potravín. Na tvorbe štandardov IFS sa podieľali nemecké (HDE), francúzske (FCD) a talianske (ANCC, ANCD) maloobchodné zväzy v spolupráci s výrobcami.
O čom vypovedá IFS certifikácia?
o vysokej kvalite použitých surovín
o vysokom štandarde skladovania surovín
o maximálnej kvalite celého procesu výroby
celosvetovo zvyšuje dôveryhodnosť produktov a značiek