GreenFood Nutrition Greens Forte Mix juicy lemon

1×240 g, výživový doplnok

Kľúčom k úspechu našich nápojov sú prírodné arómy, ktoré dodávajú každému dúšku sviežosť a autentickosť. Nechceme, aby naši zákazníci museli robiť kompromisy, preto sme vyvinuli množstvo nápojov, ktoré oslovia každého svojou jedinečnosťou a plnosťou chutí. Greens Forte Mix je zmes zelených potravín, adaptogénov z rastlinných zdrojov v podobe ázijských húb používaných už po stáročia v Číne a Japonsku. Obsahuje dôležité vitamíny a minerálne látky z prírodných zdrojov podieľajúce sa na antioxidačných procesoch v ľudskom tele, aminokyseliny fungujúce ako štartér mnohých procesov v našom organizme a v neposlednom rade aj vysokú dávku citrusových bioflavonoidov.

Produkt ešte nie je dostupný Tento produkt je vypredaný a ešte nepoznáme presný termín jeho naskladnenia.

26,22
Doprava zadarmo pri nákupe nad 19,90 € pre členov Dr.Max CLUB.

O produkte: GreenFood Nutrition Greens Forte Mix juicy lemon 1×240 g, výživový doplnok

X026937

Hlavný popis produktu

Mladý jačmeň, táto zelená potravina je bohatá na rôzne vitamíny, minerálne látky, antioxidanty a ďalšie bioaktívne látky. Mladý jačmeň vo výživových doplnkoch ponúka synergický účinok vďaka unikátnym nutričným profilom každej zo svojich zložiek. Mladý jačmeň je mladá rastlina jačmeňa siateho, ktorú používali už naše prababičky. Z rastliny je zozbieraný len zelený výhonok. Taká rastlina jačmeňa siateho totiž obsahuje najvyššie množstvo biologicky aktívnych látok. Jačmeň obsahuje chlorofyl, železo, kyselina listovú a vitamín C. Mladý jačmeň obsahuje 4x viac vápnika, ako je v mlieku, 22x viac železa ako v špenáte. Obsahuje aj esenciálne aminokyseliny, viac ako 12 minerálov a 13 rôznych vitamínov (vrátane vitamínu K). Práve zásluhou tohto zloženia sa mladý jačmeň v posledných rokoch stal veľmi vyhľadávaným u spotrebiteľov orientovaných na aktívny životný štýl.
GreenFood Nutrition Mladý jačmeň neobsahuje lepok. Surovina v našom produkte pochádza z Nemecka.

Spirulina je mikroskopická sladkovodná sinica, ktorá prirodzene obsahuje väčšie množstvo dôležitých živín a fytonutrientov. Okrem toho, živiny poskytnuté Spirulinou, sú telom lepšie vstrebávané. Obsahuje totiž okrem iného vitamíny B1, B2, B3, B6, B9, vitamín C, vitamín D, vitamín A a vitamín E, karotény a vysoký obsah chlorofylu. Chlorofyl je rozpustný v tukoch a dáva rastlinám ich typickú farbu. V našej potrave je chlorofyl okrem iného dôležitý a bohatý zdroj horčíka. Príjem spiruliny je pre vegánov veľmi vhodný, pretože ide aj o bohatý zdroj železa. Dennú dávku sme stanovili nižšiu, s ohľadom na to, aby nedošlo k predávkovaniu napr. železom. Preto je možné našu Spirulinu užívať aj v dlhodobo. Naša Spirulina pochádza z kvalitného zdroja, neobsahuje (overené laboratórnym testom) ťažké kovy, ani mikrocystíny (jedovaté látky produkované sinicami), ktoré môžu mať ničivý dopad na pečeň, obličky aj mozog. Oznámenie francúzskeho ANSES v roku 2017 vyjadrilo znepokojenie nad tým, že výživové doplnky so spirulinou môžu byť kontaminované mikrocystínmi. Svetová zdravotnícka organizácia mikrocystíny zaradila na zoznam potencionálne karcinogénnych látok.

Chlorella, táto zelená potravina je bohatá na rôzne vitamíny, minerálne látky, antioxidanty a ďalšie bioaktívne látky. Chlorella vo výživových doplnkoch ponúka synergický účinok vďaka unikátnym nutričným profilom každej zo svojich zložiek. Chlorella je mikroskopická jednobunková riasa, ktorá sa vyskytuje v zhlukoch alebo jednotlivo v slanej aj sladkej vode. Je to typická zelená potravina, ktorá pochádza z Ázie, kde je veľmi cenená pre vysoký obsah bielkovín a celého radu ďalších živín. Chlorella je jeden z najkomplexnejších potravinových zdrojov na svete. Prirodzene obsahuje veľký rozsah nutrientov a fytonutrientov (aminokyselín, chlorofylu, beta-karoténu, draslíka, fosforu, biotínu, horčíka, vitamínu B) a má najväčší obsah chlorofylu zo všetkých rastlín na Zemi. Chlorofyl je rozpustný v tukoch a dáva rastlinám ich typickú farbu. V našej potrave je chlorofyl dôležitý a bohatý zdroj horčíka, ktorého funkcie zahŕňajú stovky enzymatických pochodov v tele. Jej príjem je pre vegánov zásadný, pretože ide o bohatý zdroj železa.

Metionín a cysteín vyrobené fermentáciou z kukurice predstavujú modernú, ekologicky šetrnú metódu výroby týchto dôležitých aminokyselín. Vďaka vysokej čistote a kvalite sú ideálnou voľbou pre tých, ktorí hľadajú kvalitné výživové doplnky. Metionín a cysteín sú esenciálne aminokyseliny, ktoré hrajú kľúčovú úlohu v mnohých biologických procesoch v tele. Obe tieto aminokyseliny obsahujú síru, čo ich robí dôležitými pre syntézu proteínov a ďalších biologicky aktívnych molekúl.

Metionín patrí do skupiny základných aminokyselín, ktoré tvoria bielkoviny. Metionín si ľudský organizmus nedokáže sám vytvoriť a musí ho prijímať z potravy. V potravinách ho nájdeme v syre ricotta, hovädzom mäse, tofu či v tuniakovi. Metionín je podstatnou súčasťou keratínu, základného stavebného kameňa vlasov a nechtov. Metionín tiež zasahuje do biosyntézy bielkovín, cysteínu, kreatínu a karnitínu. Metionín je skutočne ideálnym pomocníkom na prenos a východiskovou látkou pre iné aminokyseliny. Funguje ako štartér mnohých pochodov v našom organizme. Metionín v našom produkte je získaný z glykogénu z kukurice a neobsahuje žiadny živočíšny materiál.

Cysteín sa radí medzi neesenciálne aminokyseliny, čo znamená, že ľudské telo si ich môže vytvoriť a tým aj čiastočne nahradiť iné zdroje. Táto aminokyselina vzniká v pečeni, kde je podporená vitamínom B6 alebo látkami obsahujúcimi síru. Cysteín spolutvoria aj iné, pre ľudský organizmus prospešné látky. Jednou z nich je napríklad Glutatión, ktorý je považovaný za jeden z najsilnejších antioxidantov v našom tele. Cysteín nájdeme v mnohých potravinách obsahujúci bielkoviny, ďalej potom vo vaječných žĺtkoch, cibuli, cesnaku, v obilninách, červenej paprike alebo brokolici.

Reishi a ling zhi sú dva rôzne názvy pre rovnaký hubový druh. Zatiaľ čo "Reishi" je japonské označenie, "ling zhi" je používané v čínskom jazyku. Reishi sa používa v Číne aj Japonsku už po dlhé tisícročia. Reishi (Ganoderma lucidum) je drevokazná huba, rastúca na odumretých stromoch alebo pňoch. V tradičnej Číne bola Reishi považovaná za takú vzácnu, že bola určená iba pre cisársku rodinu. Reishi obsahuje široké spektrum bioaktívnych látok. Medzi ne patria esenciálne aminokyseliny, vitamíny skupiny B, minerály ako selén a železo, germánium, polysacharidy, triterpény a ďalšie.
Keď sa pri výživovom doplnku s Reishi uvádza, že obsahuje 30 % polysacharidov, znamená to, že takmer tretina obsahu extraktu z húb Reishi je tvorená polysacharidami. Polysacharidy sú dlhé reťazce sacharidových molekúl, ktoré majú rôzne biologické vlastnosti. Štandardizácia extraktu zaisťuje, že obsahuje presne 30 % polysacharidov, čo prináša konzistentnú kvalitu produktu. Štandardizácia tiež znamená, že produkt prechádza prísnymi testami a kontrolami, aby sa zabezpečilo, že obsah polysacharidov zodpovedá deklarovanej hodnote.

Shiitake, známy tiež ako húževnatec jedlý (Lentinula Edodes), je druh huby pochádzajúcej z Japonska. V tejto oblasti je po tisíce rokov veľmi obľúbená. Existujú záznamy o Shiitake siahajúce až do doby pred 2000 rokmi. V Japonsku je shiitake často nazývaný "elixírom života" kvôli svojmu obsahu polysacharidovej vlákniny, prírodnému zdroju β-glukánov (lentinany), eritadeninu a ďalej obsahu vitamínov B2, B6 a D, provitamínu D2, medi, selénu, kyseliny pantoténovej, zinku a mangán.
Keď sa pri výživovom doplnku so Shiitake uvádza, že obsahuje 30 % polysacharidov, znamená to, že takmer tretina obsahu extraktu z húb Shiitake je tvorená polysacharidami. Polysacharidy sú dlhé reťazce sacharidových molekúl, ktoré majú rôzne biologické vlastnosti. Štandardizácia extraktu zaisťuje, že obsahuje presne 30 % polysacharidov, čo prináša konzistentnú kvalitu produktu. Štandardizácia tiež znamená, že produkt prechádza prísnymi testami a kontrolami, aby sa zabezpečilo, že obsah polysacharidov zodpovedá deklarovanej hodnote.

Acerola (Malpighia emarginata) je tropický ker alebo malý strom pôvodom z Karibiku, Strednej a Južnej Ameriky. Plody aceroly, často nazývané aj ako barbadoská čerešňa alebo západoindická čerešňa, sú malé, červené bobule. Acerola je jedným z najbohatších prírodných zdrojov vitamínu C. Obsah vitamínu C v plodoch aceroly je oveľa vyšší ako v pomarančoch a ďalších citrusových plodoch. Okrem vitamínu C obsahujú plody aceroly aj ďalšie bioaktívne zlúčeniny, ako sú karotenoidy, antokyány a flavonoidy, ktoré môžu synergicky podporovať účinky vitamínu C. Vitamín C z prirodzených zdrojov, ako je acerola, je často lepšie vstrebateľný v tele ako syntetické formy vitamínu C.
Štandardizovaný extrakt z aceroly znamená, že extrakt bol upravený a testovaný, aby obsahoval špecifické množstvo účinnej látky, v tomto prípade 25 % vitamínu C. Štandardizácia zaisťuje, že každá dávka extraktu poskytuje konzistentné množstvo vitamínu C.
Vitamín C je vo vode rozpustný vitamín, ktorý je nevyhnutný na rôzne telesné funkcie. Vitamín C prispieva k udržaniu normálnej funkcie imunitného systému počas intenzívneho fyzického výkonu a po ňom. Podporuje normálnu tvorbu kolagénu pre správnu funkciu krvných ciev, kostí, chrupaviek, zubov, ďasien a kože. Prispieva k vyrovnanému energetickému metabolizmu, k normálnej činnosti nervovej sústavy, psychickej činnosti a k ochrane buniek pred oxidatívnym stresom. Prispieva k zníženiu miery únavy a vyčerpania.

Rutín patrí medzi bioflavonoidné glykozidy. Nachádza sa v rôznych rastlinách, najčastejšie vo vysokých koncentráciách v púčikoch a kvetoch Sofory japonskej (Sophora japonica). Rutín je známy pre svoje biologické vlastnosti. Bioflavonoidy sú látky, ktoré niektorému ovociu a zelenine dodávajú chuť a farbu. Nájdeme ho v jablčnej šupke, pohánke, Rute vonnej, citrusových plodoch a čiernom čaji.
Hlavným zdrojom rutinu sú púčiky Sophora Japonica. Rutín je extrahovaný a koncentrovaný, aby dosiahol požadovanú čistotu 95 %. Púčiky Sofory japonskej sú zozbierané a následne sušené, aby sa zachovali ich bioaktívne zložky. Sušené púčiky sú spracované extrakciou pomocou rozpúšťadiel, aby sa získal rutín. Získaný extrakt je ďalej čistený a koncentrovaný, aby obsahoval 95 % rutínu. Pokiaľ sa pri výživovom doplnku uvádza, že extrakt obsahuje rutín s koncentráciou 95 %, vypovedá to o vysokej čistote a štandardizácii. Štandardizácia extraktu zaisťuje, že obsahuje presne 95 % rutínu, čo prináša konzistentnú kvalitu produktu. Štandardizácia tiež znamená, že produkt prechádza prísnymi testami a kontrolami, aby sa zabezpečilo, že obsah zodpovedá deklarovanej hodnote.

Diglycinát zinočnatý je chelátová forma minerálu zinku, kde je zinok viazaný na dve molekuly aminokyseliny glycínu. Táto forma chelátu je navrhnutá tak, aby zlepšila absorpciu a biologickú dostupnosť zinku v tele. Chelátovanie je proces, pri ktorom je minerál viazaný na organickú molekulu, čo umožňuje lepší transport a využitie tohto minerálu v tele. Tým, že je zinok je viazaný na dve molekuly glycínu vytvára stabilný chelátový komplex. Táto štruktúra chráni zinok pred interakciami s inými látkami v tráviacom trakte, ktoré by mohli znížiť jeho absorpciu. Je populárnou voľbou na doplnenie zinku práve kvôli svojej vysokej vstrebateľnosti a šetrnosti k žalúdku. Diglycinát zinočnatý je najčastejšie dostupný vo výživových doplnkoch vo forme kapsúl, ktoré zaisťujú jeho presné dávkovanie. Diglycinát zinočnatý je vysoko vstrebateľný. Táto forma zinku je šetrná k žalúdku a spôsobuje menej vedľajších účinkov v porovnaní s anorganickými formami zinku. Diglycinát zinočnatý poskytuje vyššiu biologickú dostupnosť, čo znamená, že telo môže efektívnejšie využiť tento minerál.

Selén Lalmin® je špeciálne vyvinutý výživový doplnok, ktorý obsahuje selén obohatený v kvasniciach. Lalmin® je ochranná značka spoločnosti Lallemand, ktorá sa špecializuje na biotechnológiu a výrobu kvasníc. Tento produkt je navrhnutý tak, aby poskytoval dostupný zdroj selénu, ktorý je nevyhnutný pre rôzne telesné funkcie. Na výrobu Selén Lalmin® sa používajú kvasnice Saccharomyces cerevisiae, ktoré sú známe svojimi výživovými vlastnosťami. Kvasnice sa pestujú v kontrolovaných podmienkach na živnom médiu bohatom na cukry, minerály a ďalšie živiny. Počas kultivácie sa k živnému médiu pridáva selén vo forme seleničitanu sodného. Kvasnice tento selén absorbujú a začleňujú ho do svojej bunkovej štruktúry. Tento proces sa nazýva "biofortifikácia". Kvasnice pokračujú v raste a fermentácii, počas ktorej sa ďalej obohacujú o selén. Fermentácia prebieha pri kontrolovaných teplotách a ďalších podmienkach, ktoré podporujú optimálny rast a obohatenie. Po dokončení fermentačného procesu sa kvasnice zberajú, čo zahŕňa separáciu kvasníc z kultivačného média. Zozbierané kvasnice sa sušia, aby sa získal stabilný produkt s dlhou trvanlivosťou. Sušené kvasnice obohatené selénom sa ďalej spracovávajú do požadovanej formy, napríklad prášku, ktorý je určený pre výživové doplnky. Selén obsiahnutý v Lalmin® je biologicky dostupný, čo môže byť výhodné pre tých, ktorí preferujú tento zdroj selénu. Selén Lalmin® je vhodný aj pre vegánov.

Glycín je aminokyselina a teda súčasť proteínov a aj napriek tomu má sladkú chuť. Práve preto ho pridávame do našich výrobkov, aby sme spolu so steviol-glykozidmi dosiahli ideálnu sladkosť našich produktov bez použitia cukru. Glycín je jednou z 20 aminokyselín, ktoré telo využíva na tvorbu telesných bielkovín, ktoré následne tvoria naše orgány, kĺby a svaly. Ide o druhú najrozšírenejšiu aminokyselinu v ľudských enzýmoch a proteínoch, a preto hrá kľúčovú úlohu vo všetkých orgánových systémoch tela. Glycín tvorí približne 35 % aminokyselín, ktoré obsahuje kolagén. Kolagén je jednou z najdôležitejších bielkovín v ľudskom tele, je základným stavebným kameňom mnohých častí tela a zohráva zásadnú úlohu v poskytovaní štruktúry a pevnosti rôznym tkanivám. Táto kľúčová bielkovina je tvorená reťazcami aminokyselín, medzi ktorými má glycín zvláštny význam. Glycín je najmenšia a najjednoduchšia aminokyselina, čo mu umožňuje ľahko sa viazať a vytvárať pevné, stabilné štruktúry kolagénu. Vďaka svojej jednoduchosti a flexibilite glycín pomáha kolagénu udržiavať jeho pevnosť a pružnosť, čo podčiarkuje význam glycínu v biologických procesoch. Glycín je neesenciálna aminokyselina, ktorú si telo dokáže vytvoriť samo, avšak iba v obmedzenom množstve.

Steviol-glykozidy sú získavané z listov rastliny Stévia sladkej (Stevia rebaudiana), ktorá je cenená pre svoju vysokú sladivosť. Steviol-glykozidy ako sladidlo sú na rozdiel od cukru takmer bez kalórií, majú nízky glykemický index a neprispievajú k tvorbe zubného kazu. Potraviny s nižšou hodnotou glykemického indexu zvyšujú hladinu krvného cukru pozvoľnejšie, čo je výhodné predovšetkým pre diabetikov, pri nadváhe a redukčných diétach, ale aj pre normálnu kondíciu.



Celý výrobný proces je certifikovaný podľa IFS Food. Prečo sme nahradili certifikáciu ISO 22000:2018 za IFS Food?
IFS Food je celosvetovo uznávaná certifikácia bezpečnosti a kvality potravinových produktov určená pre audity kvality výrobných procesov a produktov. Jednotný medzinárodne uznávaný potravinový štandard umožňuje zaistiť celosvetovo uznávanú konzistentnú bezpečnosť a najvyššiu možnú kvalitu potravín. Na tvorbe štandardov IFS sa podieľali nemecké (HDE), francúzske (FCD) a talianske (ANCC, ANCD) maloobchodné zväzy v spolupráci s výrobcami.

O čom vypovedá IFS certifikácia?

o vysokej kvalite použitých surovín
o vysokom štandarde skladovania surovín
o maximálnej kvalite celého procesu výroby
celosvetovo zvyšuje dôveryhodnosť produktov a značiek

Upozornenie: obrázky slúžia len na ilustračné účely.

Kategórie produktov

Upozornenie