Hlavný popis produktu
Collango Drops D3 & K komplex. Ďalším produktom v najnovšom produktovom rade značky Collango je tekutý vitamín K1 (liekopisná kvalita), vitamín K2 prírodného pôvodu (vyrábaný rastlinnou fermentáciou) a kvalitné „slnečné svetlo“ uzavreté vo fľaštičke vo forme vitamínu D3.
Balenie: netto 20ml (~ 18g), 1 porcia: obsahuje 4 000 IU vitamínu D a 1 000 µg K komplexu (900 µg vitamínu K1 a 100 µg vitamínu K2) (1 porcia = 12 kvapiek) 60 dávok / balenie.
Meno je povinné, môžete si zvyknúť, že Collango znamená:
- s kvalitnou surovinou
- s vysokým obsahom účinných látok
- so známymi a uznávanými + sledovateľnými výrobcami surovín
- s jednoduchým dávkovaním
- vynikajúca hodnota za peniaze
Vlastnosti komplexu Collango Drops D3 & K:
- Obsahuje 4 000 IU vitamínu D a 1 000 mg
- K komplexu (900 mg vitamínu K1 a 100 mg vitamínu K2) / dávka
- 1 porcia: 12 kvapiek
- 60 porcií / balenie
- MCT rozpustený v oleji (z udržateľnej farmy – priateľské k orangutanom)
Výhody komplexu Collango Drops D3 & K:
- Vysoký obsah účinných látok
- Ekonomické balenie
- Jednoduché dávkovanie Collango Drops D3 + K Complex je vysokodávkový vitamínový prípravok.
Vysoko kvalitný DSM vitamín D3, vitamín D3 z rias (vegan), liekopisný vitamín K1 a úplne prírodný biotransformačný vegánsky vitamín K2 stabilizovaný zmiešanými tokoferolmi (vitamín E). To všetko sa rozpustilo v RSPO kvalifikovanom MCT (triglyceridy mastných kyselín so stredne dlhým reťazcom) rozpustené v oleji. Je to dôležité, pretože pochádza z trvalo udržateľného poľnohospodárstva, a tak môžeme spoločne chrániť biotopy voľne žijúcich druhov zvierat.
O vitamíne K všeobecne:
Vitamín K je esenciálny vitamín rozpustný v tukoch, ktorý podporuje zrážanlivosť krvi a pomáha udržiavať zdravé kosti. Pribúdajú vedecké dôkazy o tom, že rôzne formy vitamínu K majú rôzne a významné účinky pri znižovaní rizika ochorenia.
Vitamín K má dve prirodzené formy: vitamín K1 (fychinón), ktorý syntetizujú rastliny. Rôzne formy vitamínu K2 (menachinóny) nájdeme najmä v mliečnych výrobkoch a v menšej miere ich produkujú aj baktérie v tráviacom systéme zvierat a ľudí. Vedci v posledných desaťročiach zistili, že vitamíny K1 a K2 majú nielen rôzne chemické štruktúry, ale aj rôzne funkcie. V dôsledku toho si mnohí neuvedomujú pozitívne účinky vitamínu K2 na zdravie. Preto je veľmi dôležité dozvedieť sa o výhodách vitamínu K2 a tým aj o dôležitosti jeho konzumácie. Funkcia a vplyv vitamínu K2 na zdravie
Oba typy vitamínu K ľudské telo potrebuje na tvorbu proteínu nazývaného protrombín. Tento kľúčový proteín hrá úlohu pri zrážaní krvi, no prispieva aj k správnemu metabolizmu kostí a činnosti srdca. Zatiaľ čo vitamín K1 je známy predovšetkým svojou funkciou pri zrážaní krvi, vitamín K2 má v ľudskom tele rozmanitejšiu úlohu. Udržiavanie zdravia a integrity kostí nie je s pribúdajúcim vekom ľahká úloha. Existuje mnoho faktorov, ktoré ovplyvňujú zdravie našich kostí, ako napríklad vitamín D, vápnik, horčík, zdravie čriev atď.
Podľa súčasnej vedy je potrebné tieto faktory dopĺňať vitamínom K2. Prečo? Pretože tento vitamín je potrebný na fungovanie proteínu nazývaného osteokalcín, ktorý tiež hrá dôležitú úlohu pri tvorbe a regenerácii kostí. Pri aktivácii vitamínu K2 sa osteokalcín viaže na vápnik, v dôsledku čoho sa vápnik ukladá v kostiach a kosť sa mineralizuje, stáva sa tvrdšou a odolnejšou. Vitamín K2 aktivuje proteín (MGP), ktorý zabraňuje hromadeniu vápnikových usadenín v stenách krvných ciev. Existuje teda menšie riziko kalcifikácie srdcových tepien, ktoré je príčinou rôznych srdcových ochorení. Takže vitamín K2 zachováva vápnik a pomáha udržiavať elasticitu steny krvných ciev, aby krv mohla voľne prúdiť cez srdcové tepny, čím podporuje zdravie srdca.
Aké potraviny môžeme konzumovať, aby sme získali vitamín K2? Vynikajúce zdroje vitamínu K2 v potravinách živočíšneho pôvodu:
- mäso (kuracie, hovädzie)
- žĺtok
- mliečne výrobky s vysokým obsahom tuku (napr. maslo, syry)
- kuracia pečeň
- údeniny (šunka, saláma)
Fermentované potraviny ako kyslá kapusta a syry tiež obsahujú značné množstvo vitamínu K2. Najvyššiu koncentráciu vitamínu K2 v potravinách obsahuje natto japonského pôvodu, ktoré sa vyrába zo sóje fermentáciou.
Aké sú príznaky nedostatku vitamínu K?
Nedostatok vitamínu K je u dospelých zriedkavý, ale bohužiaľ ho nemožno vylúčiť. Môže postihnúť ľudí, ktorí majú inhibíciu metabolizmu vitamínu K v tele v dôsledku užívania liekov (napr. antibiotík). Ale môže sa vyskytnúť aj u pacientov s rôznymi poruchami vstrebávania potravy a živín, ako aj u novorodencov a dojčiat.
Najčastejšie príznaky nedostatku vitamínu K sú:
• Dlhší čas zrážania
• Krvácajúca
• Osteoporóza
Koľko vitamínu K potrebujeme?
Neexistuje žiadne oficiálne odporúčanie pre príjem vitamínu K2, keďže počet výskumov o tejto živine neustále narastá. Vitamín K však môžeme získať, ako už bolo spomenuté, z potravín, ktoré jeme, z potravinových doplnkov a prostredníctvom produkcie baktérií, ktoré žijú v črevách. Odporúčaný príjem celkového vitamínu K je teda približne 90 mikrogramov/deň pre ženy a 120 mikrogramov/deň pre mužov.
Tvrdenia o vitamíne K schválené EFSA: Vitamín K sa podieľa na normálnej zrážanlivosti krvi. Vitamín K sa podieľa na udržiavaní normálneho stavu kostí.
Čistý objem:
20 ml (~ 18 g) 60 porcií (1 porcia 12 kvapiek)
Aktívne zložky 1 dávka NRV denne
Vitamín K komplex 1 000 mg 1 333 %
Vitamín K1 900 1 200 g 1 200 %
Vitamín K2 100 133 g 133 %
Vitamín D3 4000NE-100 2000 g 2 000 % NRV: Referenčná hodnota denného príjmu živín pre dospelých. Odporúčané dávkovanie: Odporúča sa 12 kvapiek denne vmiešať priamo do úst alebo s jedlom.
Zloženie: MCT olej, fychinón (vitamín K1), menachinón (vitamín K2-vitaMK7®), cholekalciferol (vitamín D3), antioxidant: alfa-tokoferol. Neprekračujte odporúčanú dennú dávku! Výživové doplnky nenahrádzajú vyváženú, zmiešanú stravu a zdravý životný štýl. Osoby, ktoré užívajú antikoagulanciá, sa pred užitím tohto produktu poraďte so svojím lekárom. Uchovávajte na suchom, chladnom mieste, mimo dosahu malých detí.