Líčenie do 3 minút, ktoré nikdy nesklame 07.03.2019

7. 3. 2019 · 6 minút na prečítanie

Líčenie do 3 minút, ktoré nikdy nesklame

7:30 ráno a vy začínate detektívne pátranie po obľúbenej blúzke, robíte rozhodcu deťom kričiacim na seba ponad obložené chlebíky a modlíte sa, aby ste cestou chytili aspoň jednu zelenú. Kto by mal v takej chvíli čas na líčenie?

 

Vytvorenie sviežeho líčenia, ktoré zakryje všetky nedostatky a zvýrazní najkrajšie črty vašej tváre môže zabrať desiatky minút. Nie vždy tento čas máme, a práve preto sa zíde poznať pár trikov, vďaka ktorým môžete vytvoriť krásne líčenie len za okamih.

Starostlivosť o pleť je na prvom mieste

Ani v časovej tiesni nesmieme zabudnúť na to, aká je starostlivosť o pokožku dôležitá. Make-up zjednotí farbu pleti a zakryje kruhy pod očami, nedokáže ale zamaskovať textúru vašej pokožky. Umyte tvár obľúbenou čistiacou vodou alebo gélom, použite tonikum a denný hydratačný krém. Zvládnete to do minúty a vaša pleť bude hebká a žiarivá aj bez použitia podkladového make-upu.

1. Svieže a mladistvé líčenie

Pokojne by ste vyšli z domu aj bez make-upu, no chcete pôsobiť trochu viac upravene, než počas nedeľného predpoludnia? Vyberte zo svojej skrinky tieto produkty:

Podkladová báza – pomôže vyhladiť pokožku a zmierniť viditeľnosť pórov, vďaka čomu nebudete potrebovať vrstvu krycieho make-upu. Pri nanášaní sa sústreďte najmä na T zónu a bázu jemne rozotrite smerom k vonkajším okrajom tváre.

Priesvitná maskara – začnite prečesaním obočia smerom dohora. Priesvitná maskara pomôže upraviť tvar vášho obočia a zafixovať ho v priebehu niekoľkých sekúnd. Aplikujte ju na riasy, ktoré budú v okamihu natočené, no stále prirodzené.

Lícenka – jemný nádych červene na líčkach rozžiari vašu tvár a dodá jej mladistvý vzhľad. Pomocou väčšieho štetca naneste lícenku krúživým pohybom na najvyšší bod líčok, ktorý ľahko nájdete, ak sa usmejete. Štetcom so zvyškom farby prejdite aj špičku nosa a bradu pre prirodzený vzhľad.

Balzam na pery – predídete vďaka nemu popraskaným perám a dodáte im jemný lesk.

2. Výrazný pohľad, dokonalé pery

Dokonalá elegancia za pár minút? Zabudnite na kontúrovanie a hrubé očné linky, dá sa to aj jednoduchšie:

BB krém – na rozdiel od krycieho make-upu ho môžete naniesť v rýchlosti bez strachu z toho, že nebude dostatočne rozotretý. Aplikujte ho pomocou štetca alebo prstov, vytvoríte tak prirodzený a jednotný vzhľad pleti.

Zmatňujúci púder – ak vás trápi mastnejšia pokožka, alebo chcete dodať pleti lepšie krytie, použite fixačný púder. Vďaka väčšiemu štetcu ho rýchlejšie roznesiete po pokožke a zaručíte dlhšiu trvácnosť BB krému.

Maskara – aplikujte vrstvu objemovej maskary na vrchné aj spodné riasy. Zvýrazní farbu vašich očí a orámuje ich.

Rúž na pery – vyberte svoj obľúbený rúž v červenej, vínovej alebo tmavšej hnedej farbe. Výrazný rúž pritiahne pozornosť k vašim perám a vyvolá dojem, že ste si na líčení dali skutočne záležať.

3. Pred večierkom

Spontánne rozhodnutia sú často tie najlepšie. Vyrážate na večierok, divadelné predstavenie alebo stretnutie s priateľmi a nemáte dosť času na prípravu? Aj výraznejšie líčenie zvládnete do troch minút:

Korektor – naneste ho pod oči, na drobné vyrážky alebo začervenané miesta. Na hydratovanej pleti ho jednoducho rozotriete prstom alebo kozmetickou špongiou. 

Lesklý očný tieň – netrápte sa so zdĺhavým nanášaním rôznych farieb, jednoducho naberte trochu lesklého alebo metalického tieňa na vankúšik prsta a rozotrite ho po pohyblivom viečku. Jemne prejdite po okrajoch sýtej farby smerom k obočiu, čím vytvoríte prirodzený prechod medzi očným tieňom a pokožkou. Lesklý tieň na rozdiel od matného vytvorí na očiach viacrozmerný efekt.

Maskara – zvýraznite ňou horné riasy v jednej alebo dvoch vrstvách.

Farebný balzam na pery – hydratuje a jemne upraví farebný odtieň pier, vďaka čomu budú plnšie a zdravšie.

Ako vidíte, rýchly make-up je možné vykúzliť aj s minimom produktov. Skombinujte viaceré tipy a vytvorte unikátne a efektívne líčenie, ktoré vás nesklame ani v tej najväčšej časovej tiesni.